Skip to main content

Έχουν να πληρωθούν εφημερίες από τον Αύγουστο

Το κράτος χρωστάει σε όλους τους γιατρούς εφημερίες από τον Αύγουστο, οι οποίες ανέρχονται κατ΄ άτομο από 3.000 έως 7.000 ευρώ.
Η αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για την υγεία, αλλά και η αποζημίωση των προγραμμάτων εφημεριών είναι τα κύρια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία.

«Το κράτος χρωστάει σε όλους τους γιατρούς εφημερίες από τον Αύγουστο, οι οποίες ανέρχονται κατ΄ άτομο από 3.000 έως 7.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι μόνιμο. Μάλιστα, η πολιτεία δεν έχει βγάλει καν τα κονδύλια για να μας πληρώσει», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Θόδωρος Ζδούκος, στη Voria.gr.

Όπως τονίζει ο κ. Ζδούκος, οι δαπάνες για την υγεία είναι, για μια ακόμη χρονιά, στα ίδια επίπεδα και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις ανάγκες για προσλήψεις, ούτε την απαραίτητη ενίσχυση του συστήματος, σε αντίθεση με τη διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης. «Ο προϋπολογισμός κατατέθηκε με αρνητικούς όρους για τους γιατρούς», συμπληρώνει.

Ακόμα, υπογραμμίζει ότι υπάρχει αντίδραση και για τις ενδεχόμενες περικοπές και απώλειες δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ προσθέτει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει σε συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών, αλλά να φορολογήσει τους κεφαλαιούχους, ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική και επακόλουθα το σύστημα υγείας.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών στην Καμάρα, απ΄ όπου θα κατευθυνθούν στη συνέχεια προς το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το άγαλμα Βενιζέλου.