Skip to main content

Έχουν ράμματα για τις γούνες τους..

Πρόταση…χλίδας από βουλευτή του ΛΑΟΣ. Ζήτησε να αγοράσει η Βουλή γούνες (!) για να στηρίξει εμπράκτως τους Καστοριανούς! Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Τα χάλια της γουνοποιίας συζητήθηκαν χθες στο κοινοβούλιο, με το βουλευτή Τζηκαλάγια να αναλύει τις κινεζικές και ρωσικές συμφωνίες, τον πρώην υπουργό Μακεδονίας Καλαφάτη να ζητά λεφτά μέσω ΕΣΠΑ για την προβολή των επιχειρήσεων και τον βουλευτή Ροντούλη να προτείνει στον (Καστοριανό) πρόεδρο του σώματος Φ. Πετσάλνικο να κάνει η Βουλή δώρα...γούνες, ωστε εμπράκτως να στηρίξει το εθνικό αυτό προϊόν!

Ο κ. Πετσάλνικος – ο οποίος γέλασε με τη ψυχή του και δεν μπόρεσε να το κρύψει - επιστράτευσε όσο χιούμορ διαθέτει και του απάντησε  ότι δεν υπάρχει μία για τέτοια... «δωράκια», εκτός αν θέλουν οι ίδιοι  γουνοπαραγωγοί να προσφέρουν μερικές «αλεπούδες». Όπως άφησε να εννοηθεί, έτσι θα μπορούν να προβάλλονται και να δωρίζονται γούνες από το ναό της δημοκρατίας σε υψηλές προσωπικότητες (πχ  την κα Ερντογάν, την κα Σαρκοζί κα).

Λίγο πριν την περαίωση της συζήτησης για τον συγκεκριμένο κλάδο ένδυσης -ο υφυπουργός με έδρα τη Θεσσαλονίκη Μπόλαρης απάντησε εκ μέρους του υπουργείου ανάπτυξης ότι θα «τρέξει» σύντομα πρόγραμμα στήριξης των γουνέμπορων και να μη στενοχωριούνται. Τώρα αν οι παραγωγοί της Καστοριάς και της Σιάτιστας ικανοποιήθηκαν μ΄ αυτές τις διαβεβαιώσεις δεν το ξέρω. Εκείνο που ξέρω είναι ότι στις…διεθνείς εκθέσεις γουνοπροϊόντων (στη Δ. Μακεδονία κι αλλού) η προσέλευση ενδιαφερομένων κάθε χρόνο συρρικνώνεται, ανοίγοντας το δρόμο σε άλλους «παίκτες» που θέλουν να μάθουν για τις ελληνικές γούνες και τα…ράμματά τους.