Skip to main content

ΕΞΘ: Ναι στην ανάπλαση της ΔΕΘ χωρίς αστερίσκους και ενστάσεις

Όπως υποστηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση της για το θέμα της ανάπλασης, αυτή θα μπορούσε να φέρει περισσότερους τουρίστες.

Έργο που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα του κέντρου της Θεσσαλονίκης είναι σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων το σχέδιο της ανάπλασης της ΔΕΘ, καθώς όπως αναφέρει «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα συντελέσουν στην αύξηση του τουριστικού κοινού της πόλης μας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης αγκαλιάζει το σχέδιο ανάπλασης χωρίς αστερίσκους και ενστάσεις και εφόσον η διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo κρίνει ότι χρειάζεται ένα business - boutique ξενοδοχείο για τις ανάγκες του συνεδριακού κέντρου, εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα το συνολικό συμφέρον της πόλης και δεν στεκόμαστε σε μικροπολιτικές γκρίνιες».
 
Οι ξενοδόχοι της πόλης υποστηρίζουν ότι θα ήταν μικρότητα να γίνεται αναφορά στις νόμιμες κλίνες ενός ξενοδοχείου, «πόσο μάλλον όταν όλη η πόλη έχει γεμίσει με τουριστικές κλίνες σε διαμερίσματα όπου δεν ελέγχονται οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής ενώ υπάρχει περιορισμένος φορολογικός έλεγχος, όταν εμάς μας ελέγχει το ίδιο κράτος αν θα δώσουμε τα ρεπό των εργαζομένων συνεχόμενα ή όχι».

«Συνολικά εργαζόμαστε ενωμένοι για την ανάπτυξη της πόλης γεγονός που το αποδείξαμε και στο παρελθόν με πρωτοβουλίες που πήραμε, όπως όταν αναδείξαμε το θέμα της χαμηλής θέσης που έλαβε η Θεσσαλονίκη πανελλαδικά - 34η - στην προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης. Ένα θέμα που δεν μας προσφέρει κάποιο άμεσο όφελος αφού, ως γνωστό, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων δε χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία μας, αλλά τα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Παρ’ όλα αυτά ανακινήσαμε το θέμα - διότι η πόλη χρειάζεται περισσότερους τουρίστες - ζητώντας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εργαστούν για να αυξηθούν τα κρουαζιερόπλοια που θα «δένουν» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οι επιβάτες τους θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας της Θεσσαλονίκης και χαιρόμαστε που βρήκαμε ευήκοα ώτα», καταλήγει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.