Skip to main content

Ξενοδόχοι: Δυσφημίζεται η Θεσσαλονίκη-«Παραπεταμένη» από την πολιτεία

Το νερό δεν είναι το μόνο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης. Η πόλη και ο τουρισμός της πλήττονται συστηματικά, τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων.

Ώς ένα ακόμη περιστατικό δυσφήμισης της Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε, μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), Ανδρέας Μανδρίνος το εξαήμερο «μαρτύριο της σταγόνας», που πέρασε η πόλη εξαιτίας των διακοπών υδροδότησης μετά τη θραύση του αγωγού της Αραβησσού, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση της πόλης και των υποδομών της από πλευράς της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο κ.Μανδρίνος μίλησε με σκληρή γλώσσα κατά της διοίκησης της ΕΥΑΘ, αλλά και των χειρισμών του κράτους για την αντιμετώπιση της ελλιπούς υδροδότησης, υπογραμμίζοντας ότι, ενώ δεν υπήρξαν ακυρώσεις την περίοδο που η Θεσσαλονίκη έμεινε για έξι ημέρες χωρίς νερό, υπήρξαν πολλοί δυσαρεστημένοι πελάτες, Έλληνες και ξένοι.

Αυτό, όπως τόνισε συνεπάγεται με νέα δυσφήμιση της πόλης ως τουριστικού προορισμού, που έρχεται να προστεθεί στην κακή εικόνα που δημιούργησε η «ημιλειτουργία» του αεροδρομίου Μακεδονίας για πέντε μήνες τη χειμερινή περίοδο, αλλά και τα έργα κατασκευής του μετρό.

«Το νερό δεν είναι το μόνο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης. Η πόλη και ο τουρισμός της πλήττονται συστηματικά, είτε αυτό έχει να κάνει με το μετρό της Θεσσαλονίκης, είτε με το αεροδρόμιο Μακεδονία», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΞΘ.

«Η σχέση του κράτους με τη Θεσσαλονίκη, δεν είναι ίδια με αυτή της Αθήνας», ισχυρίστηκε ο κ. Μανδρίνος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε παραπεταμένοι σε σχέση με τις υποδομές της Αθήνας».

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων, είναι μεγάλη η ζημιά που έχουν υποστεί οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που γειτνιάζουν με έργα του μετρό, ενώ παράλληλα η τουριστική κίνηση στην πόλη το πεντάμηνο Νοέμβριο 2017 - Μάρτιος 2018, μειώθηκε λόγω των εργασιών στο αεροδρόμιο.

«Μαζί με όλα αυτά η Θεσσαλονίκη δέχθηκε και το μεγάλο πλήγμα με το πρόβλημα υδροδότησης για έξι ημέρες. Οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης έχουμε ήδη δείξει τη δυσφορία μας», τόνισε ο κ. Μανδρίνος, προσθέτοντας ότι η Ένωση δεν θα προχωρήσει σε μήνυση κατά της ΕΥΑΘ, καθώς δεν θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η κατάσταση.