Skip to main content

«Εξυπνότερο» μνημόνιο ζητεί ο Βενιζέλος

Την πρότασή του για ένα πιο «έξυπνο» και αναπτυξιακό μνημόνιο καταθέτει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την πρότασή του για ένα πιο «έξυπνο» και αναπτυξιακό μνημόνιο  καταθέτει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ τονίζει ότι μόνο μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι εφικτός ο στόχος των 50 δισ. ευρώ.

Όπως υπογραμμίζει στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Βενιζέλος, το μνημόνιο αποτελεί μια πολιτική συμφωνία με συγκεκριμένους στόχους, τους οποίους όσο περισσότερο προσεγγίζουμε τόσο θα μας παρέχονται διευκολύνσεις από τους εταίρους και τους δανειστές.

Ακόμα, επισημαίνει ότι ο στόχος των 50 δισ. ευρώ είναι δύσκολο να επιτευχθεί μέσα από άμεσες επενδύσεις, αλλά είναι εφικτός με τη χρηματοοικονομική αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.

Επίσης, με στόχο να ηρεμήσουν οι αγορές ο υπουργός προτείνει την ύπαρξη  θεσμικής εγγύησης από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δανειακές ανάγκες της το 2012 και ότι το τραπεζικό της σύστημα θα παραμείνει σταθερό.

Όσον αφορά το εσωτερικό μέτωπο χαρακτηρίζει σφάλμα την αναπαραγωγή της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους και σημειώνει με νόημα ότι «κανείς δεν δικαιούται να σχεδιάζει υπό τις παρούσες συνθήκες το προσωπικό πολιτικό του μέλλον».