Skip to main content

ΕΥΑΘ: Χαράτσι 152 ευρώ σε κατοίκους των Πεύκων και του Ωραιοκάστρου

Ασφαλιστικά μέτρα για το χαράτσι των 152 ευρώ της ΕΥΑΘ κατέθεσαν οι κάτοικοι των Πεύκων και του Ωραιοκάστρου από
Πολίτες των δήμων Πεύκων και Ωραιοκάστρου αντέδρασαν στην αδικία τηςδιπλοπληρωμής στην ΕΥΑΘ και αρχικά αρνήθηκαν να πληρώσουν το χαράτσι των 152 ευρώ και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία εκδικάζονται στις23/11/2009, με σκοπό να μη γίνει απαιτητό το ποσό των 152 ευρώ και ναμην υπάρξει καμιά συνέπεια γι΄αυτούς που δεν το πληρώνουν.

Οι δυο δήμοι, όπως και άλλοι, υπέγραψαν συμβάσεις σύμφωνα με τις οποίες  η ύδρευσή τους έχει περιέλθει στην ΕΥΑΘ Α.Ε. Η ΕΥΑΘ Α.Ε. εφάρμοσε υποχρεωτική αντικατάσταση όλων των υδρομέτρων, καινούργιων ή παλιών και ταυτόχρονα επέβαλε τέλη σύνδεσης 152 ευρώ.

Όλοι οι κάτοικοι που υδρεύονται  έχουν πληρώσει ήδη τέλη σύνδεσης στους Δήμους τους, που είχαν και την ευθύνη ύδρευσης μέχρι τώρα, με συνέπεια οι ίδιοι να υποχρεούνται σε πληρωμή  των  τελών δυο φορές, μια στο Δήμο και μια στην ΕΥΑΘ Α.Ε.

Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο τους κατοίκους των παραπάνω δήμων αλλά και όσων ήδη έχουν εισαχθεί (π.χ. Πυλαία) και όσους πρόκειται να εισαχθούν στην δικαιοδοσία της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Γι΄ αυτό το λόγο την Παρασκευή 20/11/2009 και ώρα 13.00 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επιτροπές κατοίκων οργανώνουν Συνέντευξη Τύπου  για να ενημερώσουν για το παραπάνω πρόβλημα.