Skip to main content

F-16 και ελικόπτερα του στρατού θα πετάξουν αύριο στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Την ώρα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο θα περάσουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης δύο ζεύγη F-16 (4 σύνολο).

Διαφορετικά θα εορταστεί φέτος η εθνική επέτειος του «Όχι» λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού. Μπορεί να ακυρώθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις και η παρέλαση για την αποφυγή συνωστισμού, ωστόσο πολεμικά αεροσκάφη θα πετάξουν στη Θεσσαλονίκη, τιμώντας τη μέρα.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Νίκος Λαδιανός στην ΕΡΤ3, αύριο 28η Οκτωβρίου, μετά τις 10.30 το πρωί, την ώρα της κατάθεσης στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ηρώο του Γ'ΣΣ, θα περάσουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης δύο ζεύγη F-16 (4 σύνολο) και αμέσως μετά θα σημειωθούν σχηματισμοί ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς: 3 Apache, 3 Kiowa Warrior, 3 Χιούι (UH-1H).

Την ίδια ώρα στην Αθήνα θα πετάξουν 4 Mirage 2000 και 2 Apache, 2 NH-90, 2 Chinook, 2 Ε/Π του Πολεμικού Ναυτικού.

«Τα μαχητικά που θα πετάξουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μαζί πιθανότατα με 2 ακόμη ζεύγη, θα κινηθούν στη συνέχεια προς κάθε κατεύθυνση της επικράτειας, ηπειρωτικής και νησιωτικής, με σκοπό να "σαρώσουν" τη χώρα, για να στείλουν το μήνυμα και του εορτασμού του ΟΧΙ και της ισχυρής παρουσίας των Ε.Δ. παντού Φυσικά, όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι θα σταθεί σύμμαχος και ο καιρός. Ήδη, στη Θεσσαλονίκη, στο μεταξύ, έχει καταπλεύσει και η Φ/Γ ΥΔΡΑ, στο πλαίσιο του εορτασμού, χωρίς όμως να είναι επισκέψιμη, λόγω των υγειονομικών συνθηκών...», όπως σημειώνει ο κ. Λαδιανός.