Skip to main content

Φ.Σαχινίδης: Δεν θα δοθούν αποζημιώσεις για τα Τέμπη

Ο υφυπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και προβλημάτων ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για τους επαγγελματίες των Τεμπών.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο καταβολής αποζημιώσεων σε επαγγελματίες των Τεμπών και της ευρύτερης περιοχής, που πλήττονται οικονομικά από τον αποκλεισμό της κοιλάδας ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη.

Ο κ. Σαχινίδης άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ρύθμιση  ληξιπρόθεσμων οφειλών και προβλημάτων ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για τους επαγγελματίες της περιοχής των Τεμπών. Ειδικότερα, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε στην απάντησή του: «Ξεκινά αμέσως συγκεκριμένη καταγραφή για το ποιοι απ’ αυτούς έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αν έχουν πρόβλημα ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας και απέναντι σε αυτά τα ζητήματα θα ανταποκριθούμε».

Όσον αφορά το αίτημα για την καταβολή αποζημιώσεων, ο κ. Σαχινίδης υπογράμμισε: «Ο νόμος 2459/1997 προβλέπει την αποκατάσταση επιχειρήσεων καταστημάτων που πλήττονται από θεομηνίες, συμπεριλαμβάνονται και οι κατολισθήσεις, με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ. Η μείωση του τζίρου, δηλαδή τα διαφυγόντα κέρδη, δεν καλύπτονται από τις προϋποθέσεις, που προβλέπει ο νόμος για την έκδοση απόφασης. Αν πάλι αποδειχθεί ότι η κατολίσθηση δεν υπήρξε λόγω μιας θεομηνίας, αλλά ήταν αποτέλεσμα και άλλων παραγόντων, τότε οι ενδιαφερόμενοι θα αποζημιωθούν από αυτούς οι οποίοι έχουν την ευθύνη».