Skip to main content

Φάιλμπριφ: Πιθανώς σε δεύτερο χρόνο χαμηλότερα πλεονάσματα

Ο Ολλανδός αξιωματούχος Χανς Φάιλμπριφ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν είναι τώρα η ώρα να συζητεί η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων.

Οι στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα συνδέονται με την ελάφρυνση του χρέους και για να τους μειώσει κανείς θα πρέπει προηγουμένως να πετύχει υψηλότερη ανάπτυξη. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup Χανς Φάιλμπριφ.

Μιλώντας στην 23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την Ελληνική Κυβέρνηση, στο Λαγονήσι, ο Ολλανδός αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν είναι τώρα η ώρα να συζητεί η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων.

Ωστόσο, δεν την απέκλεισε στο προσεχές μέλλον. «Θα συμβούλευα την ελληνική κυβέρνηση: Εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις, κάντε αυτά που πρέπει, και η μείωση των στόχων μπορεί να ακολουθήσει. Για την ώρα, δεν βλέπω τον χώρο ώστε να αλλάξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φάιλμπριφ πρόσθεσε ότι οι υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι «δεν είναι τιμωρία για την Ελλάδα». Αντιθέτως, «στοχεύουν να καταστήσουν βιώσιμο το χρέος της, είναι για το καλό της».