Skip to main content

Fake news για το ψήφισμα της Ποντιακής Γενοκτονίας καταγγέλλει η Καϊλή

Όπως αναφέρει η ίδια, ο κ. Μαριάς παρέκαμψε την κοινή εθνική προσπάθεια όλων των ελληνικών παρατάξεων του ευρωκοινοβουλίου.

Ευθεία επίθεση στον ανεξάρητο ευρωβουλευτή Νότη Μαριά εξαπολύει η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή, αναφορικά με την υπόθεση του ψηφίσματος που κατέβασε και δεν ψήφισαν όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές.

Πρόκειται για μια υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση, καθώς με δελτίο τύπου του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κατήγγειλε ότι ελάχιστοι Έλληνες ευρωβουλευτές παρέστησαν στην ψηφοφορία του ψηφίσματος που κατέβασε ο ίδιος (δείτε εδώ).

Όπως αναφέρει η ίδια, ο κ. Μαριάς παρέκαμψε την κοινή εθνική προσπάθεια όλων των ελληνικών παρατάξεων του ευρωκοινοβουλίου κατεβάζοντας ένα δικό του πρόχειρο ψήφισμα αντί για ένα κοινό.

Μάλιστα η κ. Καϊλή αναφέρει ότι πριν λίγες εβδομάδες έγινε ειδική εκδήλωση με πρόσκληση από την ίδια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ποντίων Αρμενίων και Ασσυρίων στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου και συντονίστηκε η προσπάθεια να γίνει Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης η 19/5 για την Γενοκτονία.

«Στα χνάρια του Ανδρέα Παπανδρέου που αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ποντίων, μόνο μέσα από το ΠΑΣΟΚ μπορούσε άλλωστε να προχωρήσει με επιτυχία αυτή η προσπάθεια. Γκρέμισε τις προσπάθειες αυτές ο Μαριάς μήπως και διασωθεί με συκοφαντίες.
4 χρόνια πριν άλλωστε έφαγε μια αγωγή στο κεφάλι ο Καμμένος, επικεφαλής του Μαριά των ΑΝΕΛ, για τα ψέματα του ότι δεν ψήφισε η Εύα Καϊλή την επιστροφή των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.
Καμία ψηφοφορία δεν έγινε ποτέ. Στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου ενημερώθηκε ο Μαριάς ότι δεν έχει αρμοδιότητα το Ευρωκοινοβούλιο.
Ο πανικός κάνει ζημιά όχι σε εμάς προσωπικά αλλά στην χώρα. Λυπάμαι που τόσα χρόνια δουλεύουμε στην νομοθεσία και κάποιοι με ψέματα καβαλάνε την προπαγάνδα και παρασιτοζωούν στην πολιτική ζωή του τόπου», αναφέρει στη δήλωση της η κ. Καϊλή.