Skip to main content

Φάμελλος: Αντιμετωπίσαμε τις περιπτώσεις καταχρηστικής ένταξης στο ΚΟΤ

Η δήλωση του πρώην υπουργού και τομεάρχη Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσιεύματα για περιπτώσεις καταχρηστικής ένταξης στο ΚΟΤ της ΔΕΗ.

«Η περίπτωση ιδιοκτήτη πολυτελούς κατοικίας, καταχρηστικά ενταγμένου στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), με μεγάλη οφειλή στη ΔΕΗ, είναι μία από τις περιπτώσεις που αποκάλυψε η διοίκηση της εταιρείας, πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν η εταιρεία ξεκίνησε επιτόπιους ελέγχους των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου».

Αυτά αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή τα δημοσιεύματα για περιπτώσεις καταχρηστικής ένταξης στο ΚΟΤ της ΔΕΗ.

«Στις αρχές του 2018, προχωρήσαμε στην αναμόρφωση του ΚΟΤ με στόχο, να αρθούν οι στρεβλώσεις του προηγούμενου συστήματος που επέτρεπαν την καταχρηστική ένταξη στο ΚΟΤ, αλλά και να ενισχυθούν ουσιαστικά όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη» σημειώνει ο κ. Φάμελλος και προσθέτει:

«Η παρεχόμενη έκπτωση διπλασιάστηκε, από 30% στο 70% για τους πιο αδύναμους και αντιμετωπίστηκαν οριστικά περιπτώσεις κατάχρησης του ΚΟΤ, με την αλλαγή των κριτηρίων υπαγωγής, ώστε να μη λαμβάνεται υπόψη μόνο το εισόδημα αλλά η συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε ένα διττό στόχο. Την εξασφάλιση και προστασία των ευάλωτων, λόγω της κρίσης νοικοκυριών, αλλά και την αποκάλυψη και αντιμετώπιση περιπτώσεων καταχρηστικής ένταξης στο ΚΟΤ».