Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020
x

ΦΑΜΕΛΛΟΣ: ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

Βουλευτικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στα νομοσχέδια για τη Συμφωνία Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν και για το Πρωτόκολλο της Ναγκόγια δεν θα γίνουν δεκτές.

Στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί ψήφισης ρουσφετολογικών και φωτογραφικών τροπολογιών της τελευταίας στιγμής απαντά η κυβέρνηση με απόφαση να μην γίνει δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία.

Από την Ολομέλεια, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, κατέστησε σαφές ότι δεν γίνεται δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στα νομοσχέδια για την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος και την Κύρωση του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια σχετικά με την πρόσβαση στους γενετικούς πόρους και τον δίκαιο και ισότιμο καταμερισμό των οφελών που απορρέουν από τη χρησιμοποίησή τους, στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα.

Προηγήθηκε η αποχώρηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και της ΧΑ από την Ολομέλεια με την καταγγελία εκ μέρους των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων για την διαδικασία. Η ΝΔ δεν παρέστη στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες όπως είχε προαναγγείλει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ