Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Έρχεται ξαφνικά η κυβέρνηση και χωρίς θεσμική ή τεχνική επάρκεια ανακοινώνει ότι θα πάει το έργο τέσσερα χρόνια πίσω, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι κακό για την πόλη, είναι λάθος διαδρομή, θα μας πληγώσει, θα μας κοστίσει, θα δημιουργήσει οφέλη σε λίγους. Μας πάει πίσω», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4, σε σχόλιό του για την απόφαση της κυβέρνησης για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για εμμονές και ιδεοληψίες στελεχών παλαιότερων που είχαν υπηρετήσει στον τομέα αυτόν και θέλουν να αποδείξουν ότι είχαν δίκιο τότε, παρά το γεγονός ότι διαψεύστηκαν από την πόλη. Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο να υπάρχει και «κάποια αντιδικία του κ. Ζέρβα με τον κ. Μπουτάρη».

«Η Θεσσαλονίκη θέλει και το έργο υποδομής που λέγεται μετρό και την ιστορική της μνήμη ακέραια», τόνισε.

Σημείωσε, ακόμη, ότι «ενώ το έργο θα παραδιδόταν το 2020 στη μεγάλη του πλειοψηφία, τα τούνελ είναι ανοιγμένα μέχρι την Καλαμαριά, οι μετροπόντικες έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη, έρχεται ξαφνικά η κυβέρνηση και χωρίς θεσμική ή τεχνική επάρκεια ανακοινώνει ότι θα πάει το έργο τέσσερα χρόνια πίσω».

Ακόμη, έκανε λόγο για λάθος επιλογή και αδικαιολόγητη, αντιθεσμική διαδικασία από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

«Υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας»

Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε ως «μεγάλη ασάφεια» όσα προέκυψαν από την πρόσφατη η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα, για την οποία είπε ότι «συνδυάστηκε με μία βραδινή συμφωνία για παρέμβαση στη Βόρεια Συρία – μίλησε για τηλεφωνική επικοινωνία στην πλάτη της ειρήνης».

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, τι νόημα έχει το ταξίδι του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, στην Κύπρο, αφού υπάρχει και η τριμερής του Καΐρου από αύριο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ελληνική εξωτερική πολιτική που ήταν πολυμετρική πολιτική και που «δεν ήταν δεμένη στο άρμα μίας μόνο δύναμης».

«Βλέπω και από τις συναντήσεις με τον κ. Πομπέο ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχωρεί στις διεκδικήσεις απέναντι στην Τουρκία», σημείωσε, ενώ κάλεσε «να μην αφήνουμε να δημιουργούνται τετελεσμένα» αναφορικά με τις κινήσεις της Άγκυρας στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

«Στη βάση του διεθνούς δικαίου μόνο μπορούν να λυθούν τα ζητήματα με τους γείτονές μας. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και να έχουμε δικό μας λόγο χωρίς να ακολουθούμε ένα άρμα», τόνισε και κάλεσε «να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που αποκτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε πολιτικές και οικονομικές γέφυρες προς όλες τις μεριές και πως «αυτή είναι η δύναμή μας».

«Τα γεωπολιτικά ζητήματα υπήρχαν πάντα, άρα ήταν ψεύτικη η προπαγάνδα της ΝΔ ότι έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό;», διερωτήθηκε ο κ. Φάμελλος.
«Είναι ψευδή τα στοιχεία για τις μεταναστευτικές ή προσφυγικές ροές. Παραποιεί τα στοιχεία για να δώσει ψευδή εικόνα για το αν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες. Εκτίθεται η κυβέρνηση για τη Μόρια», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να εξευμενίσει δημάρχους σε όλη την Ελλάδα για να τους δεχτούν στα camp».

Παράλληλα, ανέδειξε ως σοβαρά τα προβλήματα με το ΑΜΚΑ, ακόμη και για μικρά παιδιά, αλλά και τα «ψευδή στοιχεία» για τις ροές.

Για το χαρτοφυλάκιο της περιβαλλοντικής πολιτικής, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η ουσία είναι ότι πρέπει να αναβαθμιστεί στην κεντρική πολιτική.

«Το θέμα είναι πώς θα ανεβεί το περιβάλλον στην πολιτική προτεραιότητα. Αυτό είπε ο Αλέξης Τσίπρας», σημείωσε ο κ. Φάμελλος και τόνισε ότι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκ των προτέρων το περιβάλλον πρώτο στην ανάγνωση των προτεραιοτήτων για την επόμενη μέρα.

Ακούστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Flash 99,4:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ