Skip to main content

Φάμελλος: Η Μακεδονία του Αλεξάνδρου αποκαθίσταται με τις Πρέσπες

Είναι πολύ σημαντικό ότι ο αλυτρωτισμός βγήκε από το σύνταγμα των γειτόνων και ότι τα σχολεία των γειτόνων αλλάζουν, ανέφερε ο αν. υπουργός.

«Η συμφωνία που έκανε η πατρίδα μας αποκαθιστά την Ελληνικότητα της ιστορίας της Μακεδονίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης, για την 25η Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι ο αλυτρωτισμός βγήκε από το σύνταγμα των γειτόνων και ότι τα σχολεία των γειτόνων αλλάζουν. Και πράγματι η Μακεδονία του Αλεξάνδρου αποκαθίσταται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αν. υπουργός.

Αναλυτικά η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου

H σημερινή είναι μία μέρα λαμπρή για την Ελλάδα, μία μέρα γιορτής και ελευθερίας. Η ελευθερία της πατρίδας μας κατακτήθηκε με τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας. Τιμή σε όσους έδωσαν τη ζωή τους και σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας, για την απελευθέρωση της από τον Τουρκικό ζυγό και για τη δημιουργία του νέου Ελληνικού κράτους.

Η ελευθερία αυτή, ξέρουμε ότι θωρακίζεται με την ειρήνη και τη δημοκρατία και εμείς οφείλουμε να προσπαθούμε να κάνουμε όλο και πιο δυνατό το κράτος, την πατρίδα, την κοινωνία μας γιατί αυτή είναι η καλύτερη εγγύηση για τις μελλοντικές γενιές.

Χαρήκαμε σήμερα με την παρέλαση των νέων από όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, του στρατεύματος και οφείλουμε να πούμε τώρα που βγήκαμε από την κρίση, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι πιο ισχυρή τη δημοκρατία και πιο ισχυρή την κοινωνία.

Να είμαστε εμείς οι εγγυητές και στην ευρύτερη περιοχή και της ειρήνης και της δημοκρατίας και της προόδου.

Και θα ήθελα να πω και για κάποιους που ανησυχούν, και ακούω το σύνθημα "Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα". Η συμφωνία που έκανε η πατρίδα μας αποκαθιστά την Ελληνικότητα της ιστορίας της Μακεδονίας. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο αλυτρωτισμός βγήκε από το σύνταγμα των γειτόνων και ότι τα σχολεία των γειτόνων αλλάζουν.
Και πράγματι η Μακεδονία του Αλεξάνδρου αποκαθίσταται.