Skip to main content

Φάμελλος: Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό παραμένει επίκαιρος (vid)

«Δεν ξεχνάμε τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των κατακτητών, τις εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, το Ολοκαύτωμα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί μέρα τιμής και μνήμης του έπους του ‘40 στα βουνά της Πίνδου, της συνέχειας του αγώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, της αντίστασης στις δυνάμεις του άξονα, αλλά και της ηρωικής εθνικής αντίστασης σε όλη τη διάρκεια της κατοχής», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης.

«Οι ηρωικοί αγώνες των Ελλήνων και των Ελληνίδων αποδεικνύουν ότι την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους. Το όχι του ελληνικού λαού ήταν ένα βροντερό «Όχι» στο φασισμό και το ναζισμό αλλά και ένα ηχηρό και συνεχές ναι στην ελευθερία, τη δημοκρατία και την ειρήνη.

Δεν ξεχνάμε τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των κατακτητών, τις εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, το Ολοκαύτωμα και για αυτό συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις.

Σήμερα, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό παραμένει επίκαιρος. Όπως συνεχής και επίκαιρος παραμένει πάντα ο αγώνας για την ειρήνη, τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Χρέος της χώρας μας είναι να ενισχύει την αυτόνομη εξωτερική πολιτική της και να διασφαλίζει την ειρήνη στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Χρόνια Πολλά σε όλους, συγχαρητήρια στους νέους και τις νέες και στις ένοπλες δυνάμεις που παρέλασαν σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος που εκπροσώπησε τον Αλέξη Τσίπρα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης.