Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

ΦΑΜΕΛΛΟΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Αναφέρει ότι η ΝΔ υποτιμάει την ευρωπαϊκή στρατηγική για τη διαλογή στην πηγή αποδίδοντας τη διαχείριση απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Κριτική στην κυβέρνηση ότι "με την εμμονή της στις ΣΔΙΤ, η ΝΔ διαπράττει στρατηγικό λάθος στη διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα μας", ασκεί ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Ήπειρο.

Αναφέρει ότι η ΝΔ "υποτιμάει την ευρωπαϊκή στρατηγική για τη διαλογή στην πηγή, καθώς επιλέγει να αποδώσει τη διαχείριση των απορριμμάτων στον ιδιωτικό τομέα", επιλογή "καταστροφική που πλήττει το συμφέρον των πολιτών, των επιχειρήσεων και της αυτοδιοίκησης και αναδεικνύει τη βασική διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία: Προτεραιότητα στο συμφέρον των πολιτών και της χώρας απέναντι στο συμφέρον κάποιων ιδιωτών".

Ο κ. Φάμελλος αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης "φρόντισε να αναπαράξει ανακρίβειες με μοναδικό στόχο να στηρίξει το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ για τα απορρίμματα και γενικότερα, για κρίσιμους τομείς της οικονομίας που δεν είναι άλλο από την ιδιωτικοποίηση τους". Του καταλογίζει ότι "απέκρυψε όμως ουσιαστικές πτυχές της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη διαχείριση απορριμμάτων που ποτέ δεν αποτέλεσαν συστατικό στοιχείο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και οδήγησαν, μέχρι το 2015, η Ελλάδα να σωρεύει πρόστιμα για τις χωματερές". Εκφράζει δε ανησυχία ότι "θέλουν να μας οδηγήσουν ξανά στον ίδιο δρόμο, με πρόστιμα αυτή τη φορά για τη μη ανακύκλωση".

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η υλοποίηση του έργου της ΜΕΑ Ηπείρου ολοκληρώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται αναλυτικά σε αυτό, ενώ μεταξύ άλλων θέτει σειρά ερωτημάτων προς τους κ.κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη για σειρά ενεργειών "που πρέπει να υλοποιηθούν για να γίνει η ΜΕΑ Ηπείρου, παράδειγμα διαχείρισης απορριμμάτων". Αναφέρει μεταξύ άλλων πως απέναντι στην "σκοπιμότητα" -όπως του αποδίδει - "να αναδείξει τις ΣΔΙΤ ως μονόδρομο για τη διαχείριση απορριμμάτων", θα βρει απέναντι του όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ "αλλά και πολλούς δημάρχους που υποστήριξε η ΝΔ, οι οποίοι διεκδίκησαν να έχουν ΜΕΑ κατασκευασμένες ως δημόσια έργα ώστε, να βελτιστοποιήσουν την απόδοση, το χρηματοοικονομικό κόστος και τη διαχείριση του έργου από την Αυτοδιοίκηση".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ