Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020
x

ΦΑΜΕΛΛΟΣ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ

«Η πρωτοβουλία SCHOOLSTRIKE4CLIMATE ακολουθεί τα βήματα της 15χρονης Γκρέτα από τη Σουηδία», επισήμανε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος.

Χαιρετίζει από το Ναϊρόμπι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος την καινοτόμα μαθητική απεργία νέων, κυρίως μαθητών για το περιβάλλον, με κινητοποιήσεις να πραγματοποιούνται και στην Ελλάδα, μαζί με άλλες 100 χώρες για το περιβάλλον.

«Η πρωτοβουλία SCHOOLSTRIKE4CLIMATE ακολουθεί τα βήματα της 15χρονης Γκρέτα από τη Σουηδία και μας δείχνει τον δρόμο για τις μεγάλες αλλαγές που το περιβάλλον και η ζωή απαιτούν από όλους μας», είπε ο κ. Φάμελλος από την Περιβαλλοντική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθξών στην πρωτεύουσα της Κένυας.

«Η παγκόσμια -πλέον- πρωτοβουλία των νέων για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον μας δίνει ελπίδα για το αύριο, αλλά δημιουργεί και πολλές υποχρεώσεις. Τα παιδιά του πλανήτη ανησυχούν ειλικρινά, γιατί τα λόγια και οι δηλώσεις δεν αρκούν για τη σωτηρία του πλανήτη. Οφείλουμε να τα ακούσουμε. Κάθε μέρα που περνάει χάνουμε χρόνο, φυσικούς πόρους, περιβάλλον, οικονομία και εργασία. Το σύνθημα There is no Planet B απεικονίζει πλήρως την πραγματικότητα», επισημαίνει ο κ. Φάμελλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ