Skip to main content

Φάμελλος: Θα πάψει κάθε αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πορεία ευημερίας.

Την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πορεία ευημερίας, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος τόνισε πως η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα πάψει οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Τη σχετική δήλωση έκανε μετά την επίσημη δοξολογία στον ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Σε μια τέτοια γιορτινή μέρα έχουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια πορεία ευημερίας, με ευγενή άμιλλα, έξω από φραγμούς και μνημόνια. Και, ταυτόχρονα, η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα έχει συμβάλει σε μια διαδρομή που μπορεί να οδηγήσει σε μια ειρηνική, δημοκρατική και προοδευτική λύση για τα Βαλκάνια. Μια διαδρομή που θα πάψει οποιαδήποτε αμφισβήτηση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και θα ολοκληρώσει και το νόημα της σημερινής μέρας», δήλωσε ο κ. Φάμελλος.