Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020
x

ΦΑΜΕΛΛΟΣ: ΤΟ FLY OVER ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΕΡΓΟ

Η κυβέρνηση με το «καλημέρα» μάς έκανε δώρο τρία χρόνια καθυστέρηση, σχολίασε ο βουλευτής, αναφερόμενος στην απόσπαση των αρχαίων της Βενιζέλου

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά το σχέδιο δημιουργίας αυτοκινητοδρόμου fly over στον εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης αλλά και στο Μετρό Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS FM 103,6.

«Εντοπίζω μια προχειρότητα και μια επιφανειακή προσέγγιση στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, θεωρώ ότι είναι λάθος του ίδιου του πρωθυπουργού είτε να μην τον πληροφορούν ολοκληρωμένα είτε να ανακοινώνει αποσπασματικά κάποια πράγματα, κάνοντας τη Θεσσαλονίκη αυτή την ώρα ανοιχτή πληγή», είπε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του για το fly over αναφέρθηκε σε ένα αδειοδοτημένο έργο. Εγώ ο ίδιος επικοινώνησα με τους αρμόδιους γιατί ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος θα το γνώριζα και η πληροφορία που έχω είναι ότι το έργο δεν είναι αδειοδοτημένο. Δεν μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο έργο».

«Το fly over είναι από την περιοχή της ανηφόρας των Μετεώρων, μετά το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, μέχρι τα Κωνσταντινουπολίτικα. Το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης εντοπίζεται στη σύνδεση της Περιφερειακής με τον δρόμο του αεροδρομίου και της Χαλκιδικής. Εάν κάποιοςφέρει κι άλλα φορτία χωρίς να έχει κυκλοφοριακό σχέδιο και δεν απαντήσει τι κάνει με την ανατολική εξωτερική Περιφερειακή καθώς είναι αδειοδοτημένη εκείνη η περιοχή, τα πράγματα μπλέκουν», συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος.

Αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ κάνει κακό στην πόλη μας, συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ανοίγει ένα θέμα που δεν έχει αυτή τη στιγμή αδειοδότηση. Εγώ προκαλώ με την καλή έννοια για να καταλάβουμε τι γίνεται, ας καταθέσει κάποιος την αδειοδότηση δημόσια και να καταθέσει και το κυκλοφοριακό σχέδιο της περιφερειακής».

Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε προχειρότερα τις ανακοινώσεις για το Μετρό και έκανε λόγο για δώρο... 3 χρόνια καθυστέρηση με το καλημέρα. «Ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς επιλέγει να βρει ένα ακόμη στοιχείο διχασμού της πόλης», σχολίασε.

Όπως εξήγησε, «υπήρχαν εμμονές κάποιων ανθρώπων που κάποτε υποστήριξαν μια άλλη τεχνική λύση, θυμίζω το μετρό του 2014. Το μετρό ήταν σταματημένο και η Εγνατία γεμάτη λαμαρίνες. Αυτό ξεπεράστηκε, βγήκαν οι άδειες και το έργο προχωράει. Ήρθαν οι ράγες ήρθαν κάποιοι συρμοί, αρχίσαν οι δοκιμές και τώρα βρήκαν ένα καινούργιο θέμα, να ανοίξουμε φασαρία στην πόλη μας. Φοβάμαι ότι δεν θα είναι μόνο τα 4 χρόνια καθυστέρηση που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης. Το δώρο που μας έκανε ήταν ότι θα έχουμε καθυστέρηση τρία χρόνια στο μετρό, το πρώτο ''δώρο'' της κυβέρνησης με το ''καλημέρα"», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Επί κυβέρνησης Σαμαρά το έργο δεν μπορούσε να συνεχιστεί γιατί δεν υπήρχαν λεφτά να πληρώσουν και είχαμε γεμίσει λαμαρίνες. Τώρα που τα ξεπεράσαμε πάμε να ξανά ανοίξουμε ένα μεγάλο ζήτημα. Ο εμπορικός κόσμος ''τραβάει τα μαλλιά του''».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Νίκου Ταχιάου στα ηνία της Αττικό Μετρό, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για αναπαραγωγή της πολιτικής αντανάκλασης. «Για να δούμε τώρα με ποιους τρόπους θα δρομολογηθούν αποφάσεις και ποιο θα είναι το κόστος για τη Θεσσαλονίκη. Τι είναι η Θεσσαλονίκη, ο σάκος του μποξ;», διερωτήθηκε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ