Skip to main content

Φάμελλος: Το ζήτημα με τον ΟΑΣΘ θα έπρεπε να λυθεί σε 3 ώρες αντί σε 6

Ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχθηκε ότι η αντιμετώπιση του χιονιά θα έπρεπε να γίνει καλύτερα για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Υπήρχε πρόβλημα συνεννόησης το πρωί του Σαββάτου στον ΟΑΣΘ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Real FM Θεσσαλονίκης, σχετικά με το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη έμεινε για σχεδόν μισή ημέρα χωρίς αστικά λεωφορεία, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός αφού παραδέχθηκε ότι η αντιμετώπιση του χιονιά θα έπρεπε να γίνει καλύτερα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε δική του παρέμβαση για να βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους.

«Εγώ ήμουν στον ΟΑΣΘ. Όφειλα να είμαι στον ΟΑΣΘ. Πήγα στο αμαξοστάσιο με το που προσγειώθηκα μάλιστα στη Θεσσαλονίκη γιατί έλειπα στο Ηράκλειο και λόγω του προβλήματος του χιονιού στο αεροδρόμιο δεν μπορούσα να φτάσω. Με το που έφτασα πήγα στο αμαξοστάσιο. Είχαν ξεκινήσει τα λεωφορεία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος, τονίζοντας ότι υπήρχε πρόβλημα συνεννόησης το πρωί στον Οργανισμό.

Γι΄ αυτό εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική για ν΄ανοίξει τα Αμαξοστάσια.

Προκύπτουν όμως δύο ερωτήματα: πρώτο, γιατί στους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας δεν μπήκαν κατά προτεραιότητα τα αμαξοστάσια για να βγει ο κόσμος και δεύτερο, τι γίνεται με τα πεζοδρόμια και τις στάσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος.

Ένα «ζήτημα που θα μπορούσε να λυθεί σε τρεις ώρες λύθηκε σε έξι», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ενώ σημείωσε την ανάγκη να ενισχυθεί ο ΟΑΣΘ με λεωφορεία και προσλήψεις οδηγών, για το οποίο αναζητούνται λύσεις και εάν απαιτηθεί θα γίνει κι εκτός διαγωνισμών.

«Η πόλη πρέπει να έχει περισσότερους οδηγούς και περισσότερα λεωφορεία και οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αυτήνν την κατάσταση», υπογράμμισε.