Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φαντασμαγορική η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αριστοτέλους

Ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης και ο Πέτρος Ιακωβίδης απογείωσαν τη φωταγώγηση του δέντρου.

Σε γιορτινό κλίμα μπήκε και επισήμως σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη φωταγώγηση του εντυπωσιακού Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Το δέντρο, ύψους 18 μ., από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής φωταγωγήθηκε με 50.000 γιορτινά λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα, παρουσία πλήθος κόσμου. Ταυτόχρονα, σε γιορτινό κλίμα μπήκαν και κεντρικές αρτηρίες και γειτονιές της Θεσσαλονίκης με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου στολισμού ενώ περίπου 250 έλατα έχουν τοποθετηθεί από την παραλία μέχρι την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, κοντά στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, άρχισε τη λειτουργία της η χριστουγεννιάτικη αγορά που έχει στηθεί για την περίοδο των εορτών.



Την εκδήλωση συνόδευσε ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων, το οποίο μάγεψε τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς που βρισκόταν στο κέντρο της πόλης.

«Φωτίζουμε την πόλη και στέλνουμε μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας κι αλληλεγγύης. Γεμίστε τις καρδιές σας με αυτές τις αξίες και μεταδώστε τες στους ανθρώπους που είναι δίπλα σας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τη στιγμή που πάτησε το κουμπί, για να φωτιστούν το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Αριστοτέλους αλλά και συνολικά ο διάκοσμος που μεταφέρει τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη φέτος τα Χριστούγεννα.



Ο Τάσος Σωφρονίου, ο οποίος παρουσίασε την εκδήλωση αρχικά ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα για την πόλη και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την πρόσκληση. «Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Θεσσαλονίκη μου αφήνει μια ευχάριστη γεύση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής και πρόσθεσε ότι είναι μια πόλη που έχει πολλά να δείξει.

Μικροί και μεγάλοι είχαν το προνόμια να ακούσουν τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία ερμήνευσε γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, όπως «Οι καμπάνες χτυπούν», «Rocking around the Christmas tree» και ευχήθηκαν «χρόνια πολλά σε όλους».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δημοφιλής τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης, ο οποίος ξεσήκωσε τον κόσμο με μια μοναδική συναυλία με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του.



Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μια ομάδα ατόμων σήκωσε πανό λίγο πιο πάνω από την πλατεία για να διαμαρτυρηθούν για το κόψιμο των δέντρων. Στο πανό είναι γραμμένο «τα δέντρα ανήκουν στη γη, μην κόψετε αλλά δέντρα». Λίγο πιο πέρα υπήρχε η διακριτική παρουσία αστυνομικών της ομάδας «Οδός».