Skip to main content

Φάουτσι για συγκεντρώσεις τις γιορτές: Είναι νωρίς για τέτοιες αποφάσεις

Επιφυλάξεις Άντονι Φάουτσι για τις συγκεντρώσεις τις γιορτές – Εκτιμά ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε αναφορά σε αποφάσεις.

Παρά τη μείωση του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ο δρ Άντονι Φάουτσι εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με τις συνάξεις τις ημέρες των εορτών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Face The Nation» και τη Μάργκαρετ Μπρέναν, την Κυριακή, ο Φάουτσι σημείωσε ότι σταδιακά μειώνονται τα κρούσματα στη χώρα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσει κανείς αν θα είναι ασφαλές να επιτρέπονται οι μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις τις ημέρες των εορτών.

«Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο να παραμείνουν χαμηλά τα κρούσματα και η διάδοση του κορωνοϊού και όχι να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τι θα γίνει σε αρκετές εβδομάδες ή μήνες από τώρα», δήλωσε σχετικά, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν να επιβραδύνουν την πανδημία εντός των συνόρων με τους εμβολιασμούς.

Στους μήνες που μεσολαβούν ως τις γιορτές, τόνισε ο Δρ Αντονι Φάουτσι, οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν σχετικά με τον κορωνοϊό, εξαιτίας του ιστορικού με την εκτόξευση κρουσμάτων και θυμάτων τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Οπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει η επιλογή της αδιαφορίας, από τη στιγμή που περίπου 70.000.000 Αμερικανοί παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, το 55% των Αμερικανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το 64% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με τον Αντονι Φάουτσι και τα τελευταία δεδομένα από τα CDC.

Οσον αφορά στον απολογισμό των θυμάτων από κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτοί ξεπέρασαν τους 700.000 την Παρασκευή, με περίπου 2.000 νεκρούς την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύουν οι «New York Times».