Skip to main content

Φάουτσι: Πιθανόν θα χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου για τον πλήρη εμβολιασμό

O Αμερικανός επιδημιολόγος δήλωσε ότι «οι Αμερικανοί θα πρέπει να κάνουν μία επιπλέον δόση του εμβολίου για να θεωρηθούν πλήρως εμβολιασμένοι».

«Πιθανότατα οι Αμερικανοί θα πρέπει να κάνουν μία επιπλέον δόση του εμβολίου Covid-19, για να θεωρηθούν πλήρως εμβολιασμένοι», δήλωσε ο επιδημιολόγος δρ. Άντονι Φάουτσι.

Σύμφωνα με τους «Financial Times», ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος τόνισε ότι αναμένεται η τελική απόφαση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, ακολουθούμενη από σύσταση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο ίδιος, πάντως, έσπευσε να εκφράσει την άποψή του σχετικά με την αναγκαιότητα της τρίτης, αναμνηστικής δόσης .

Η άποψή του είναι ότι θα χρειαστεί μια τρίτη δόση εμβολίου mRNA για μακροπρόθεσμη προστασία από την νόσο Covid-19.

«Να πω από τη δική μου εμπειρία ότι δεν θα εκπλαγώ καθόλου εάν το επαρκές πλήρες σχήμα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού θα είναι πιθανότατα τρεις δόσεις», δήλωσε ο καθηγητής Άντονι Φάουτσι μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου για τη νόσο Covid.

Τα σχόλια του ειδικού στα λοιμώδη νοσήματα έρχονται καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται να ξεκινήσει ευρέως τη διανομή της τρίτης, ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού  στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το σχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε από ανώτερους αξιωματούχους υγείας τον περασμένο μήνα, απαιτεί μια τρίτη δόση οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη δόση των εμβολίων Pfizer και Moderna.

Πηγή: protothema.gr