Skip to main content

Φαρμακονήσι: Δεν βρέθηκαν άλλοι εγκλωβισμένοι μετανάστες στο ναυάγιο

Κανένας άλλος αγνοούμενος δεν εντοπίστηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης βατραχανθρώπων στο ναυαγισμένο ιστιοφόρο στο Φαρμακονήσι.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση βατραχανθρώπων του Λιμενικού στο ναυαγισμένο ιστιοφόρο στο Φαρμακονήσι, χωρίς να εντοπιστεί στο εσωτερικό του άλλος αγνοούμενος.

Το σκάφος που είναι βυθισμένο και αναποδογυρισμένο βρίσκεται περίπου δύο μέτρα από την ακτή και σε βάθος περίπου 4 μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι από τη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όπου βυθίστηκε το ιστιοφόρο με τους πρόσφυγες, έχουν ανασυρθεί έως τώρα 34 νεκροί, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και 11 παιδιά.

Στο νησί βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, προκειμένου να ενημερωθεί για την επιχείρηση της διάσωσης αλλά και να παρακολουθήσει από κοντά, την οργάνωση και το συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ έκανε λόγο για εικόνες σκληρές και για γροθιά στο στομάχι και πρόσθεσε: «Αν η διεθνής κοινή γνώμη ένοιωσε γροθιά στο στομάχι με τη φωτογραφία του μικρού παιδιού που ξεβράστηκε σε παραλία της Τουρκίας, σκεφτείτε πώς ένιωσαν οι βατραχάνθρωποι εδώ που επιχείρησαν και ανέσυραν τις σορούς 34 ανθρώπων, ανάμεσα στις οποίες υπήρχαν βρέβη και μικρά παιδιά».

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ο κ. Ζώης έγινε αυτόπτης μάρτυρας σύλληψης διακινητή σε σκάφος εν πλω από στελέχη του Λιμενικού. Ο δράστης είχε νωρίτερα αποβιβάσει μετανάστες στη Λέρο.