Skip to main content

Φαρμακονήσι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους μετανάστες

Άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέα έρευνα, στα αμπάρια του πλοίου, για την εύρεση τυχόν εγκλωβισμένων.

Με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και πλωτό του Λιμενικού συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά την ανατροπή ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά.

Συνολικά, διασώθηκαν 99 άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και δεν είχε συμπεριληφθεί στην τελική καταμέτρηση.

Άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέα έρευνα στα αμπάρια του ανατραπέντος ξύλινου πλοίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Λέρο, ενώ οι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στη Ρόδο με κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού.

Έως τώρα δεν έχει διευκρινισθεί πόσα άτομα βρίσκονταν πάνω στο σκάφος, ούτε αν υπήρχαν δουλέμποροι σε αυτό που το εγκατέλειψαν.

Στο Φαρμακονήσι αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης.

Στο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή προΐσταται ο αρχηγός του Λιμενικού Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο β' υπαρχηγός του σώματος Νικόλαος Πατρινός.