Skip to main content

Φαρμακοποιοί εναντίον δήμου Θεσσαλονίκης για ελέγχους σε σταυρούς

Δυσαρέσκεια στις τάξεις των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης από τους ελέγχους του δήμου Θεσσαλονίκης στους πράσινους σταυρούς των φαρμακείων.

Ως προσπάθεια δημιουργίας ζητήματος την ώρα που υπάρχουν άλλα σημαντικότερα προβλήματα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης τους ελέγχους του δήμου Θεσσαλονίκης στους πράσινους σταυρούς των φαρμακείων.

Ο κ. Ευγενίδης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό North, αναφέρθηκε στα επαπειλούμενα τσουχτερά πρόστιμα, επιβεβαιώνοντας ότι «ξεκίνησαν οι έλεγχοι από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κάποια πρόστιμα παρά μόνο συστάσεις».  

Παράλληλα εξήγησε ότι γίνονται προς συμμόρφωση «ορισμένων συναδέλφων που για διαφημιστικούς λόγους ξεφεύγουν από τον νόμο της ύπαρξης του φαρμακευτικού σταυρού και προέτρεψε όποιον θέλει να κάνει διαφήμιση να βγάλει την απαραίτητη άδεια».

Σημείωσε, ότι έχει γίνει αποδέκτης αρκετών παραπόνων, ενημερώνοντας πως θα υπάρξει συνεννόηση με τους αρμόδιους προκειμένου να βρεθεί λύση καθώς όπως δήλωσε «κατάφερε να δημιουργήσει (σ.σ Δήμος Θεσσαλονίκης) ζήτημα, λες και δεν υπήρχαν άλλα προβλήματα».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο «κύμα» διαρρήξεων στα φαρμακεία της πόλης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου τόνισε: «Οι συνάδελφοι μου έχουν στοχοποιηθεί από σπείρες διαρρηκτών. Το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση και τρία φαρμακεία ανά ημέρα παραβιάζονται με τελευταίο περιστατικό στη Λ.Στρατού. Οι διαρρήκτες είναι οργανωμένοι και δεν πτοούνται από κάμερες, κατεβασμένα στόρια, ή εταιρείες σεκιούριτι. Μέσα σε ενάμιση λεπτό έχουν τελειώσει τη δουλειά τους και έχουν φύγει».