Skip to main content

FEMAD: Τα κορμάκια από τη Θεσσαλονίκη που βλέπουν τη γυναικεία ομορφιά... αλλιώς

Τα κορμάκια που δημιουργεί η Πωλίνα Μέρα υμνούν τη διαφορετικότητα του γυναικείου σώματος και στέλνουν το μήνυμα της άνεσης και της ελευθερίας.

Έχει στο επίκεντρό της την αγάπη για το γυναικείο σώμα, μακριά όμως από τα στερεοτυπικά πρότυπα ομορφιάς. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η ανάγκη για ελευθερία και άνεση την καθοδηγούν, ενώ πιστεύει πως η μόδα είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψει η γυναίκα ποια είναι.

Ποιος καλύτερος τρόπος λοιπόν για να τα πετύχει όλα αυτά από το ρούχο που είναι πιο συνδεδεμένο με το γυναικείο κορμί από οποιοδήποτε άλλο, το κορμάκι; Η FEMAD, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2021 στη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί αποκλειστικά και μόνο κορμάκια που καλύπτουν όλες τις καθημερινές ανάγκες μιας γυναίκας, αντλώντας την έμπνευσή της κυρίως από τη φύση και όλα τα φυσικά στοιχεία. Επενδύει δε στην ποιότητα, την αισθητική και τις οργανικές πρώτες ύλες, καθώς η οικολογία βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της.

 

Δημιουργός της είναι η Πωλίνα Μέρα, μια γυναίκα που γεννήθηκε μέσα στη μόδα, είδε ένα κενό στην αγορά και θέλησε να το καλύψει. Εστίασε έτσι στο κορμάκι, ένα παρεξηγημένο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας –που κάποιες γυναίκες αποφεύγουν, γιατί πιστεύουν πως δεν έχουν το κατάλληλο σώμα γι’ αυτό- και θέλησε να το απενοχοποιήσει. Η FEMAD, που συνδυάζει στο όνομά της τη γυναικεία… τρέλα (Female Madness), αλλά και τα ονόματα των δύο παιδιών της Πωλίνας, Φίλιππος και Δάφνη, διαθέτει κορμάκια σε όλα τα μεγέθη, από xs μέχρι xl.

Πωλίνα Μέρα

 

 

Στόχος της δε είναι η τέλεια εφαρμογή και η άνεση, αλλά και κορμάκια που επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει. Μάλιστα, το brand περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα, από basic και κορμάκια t-shirt μέχρι φούτερ κορμάκια και σατέν. Για την ώρα μπορεί να βρει κανείς τις δημιουργίες της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τήνο, αλλά και μέσω του e-shop της, ενώ έχουν γίνει εξαγωγές και στη Γερμανία.

Στα επόμενα σχέδια της FEMAD είναι να καλύψει το όποιο κενό υπάρχει σε κορμάκια και να έχει στα… ράφια της από το πιο απλό μέχρι το πιο εξεζητημένο, αλλά και ακόμα περισσότερα πρωτότυπα σχέδια.

 

«Θέλω κάθε γυναίκα που φορά ένα κορμάκι μου να αισθάνεται όμορφη και δυνατή, αλλά και να νιώθει πως εκφράζεται μέσα από αυτό. Στόχος μου είναι να περάσω το μήνυμα πως πρέπει να αγαπάμε το κορμί μας και το κορμάκι είναι ένας ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσουμε» λέει η δημιουργός της FEMAD, που διαπιστώνει ήδη ένα ενθαρρυντικό feedback στο εγχείρημά της, με τις πελάτισσες να επανέρχονται μετά την πρώτη αγορά.

Η οικογενειακή βιοτεχνία και η αγάπη για τη μόδα

Η Πωλίνα Μέρα μεγάλωσε στην κυριολεξία μέσα στη βιοτεχνία ενδυμάτων της οικογένειάς της. Ως παιδί θυμάται Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι να περνά ταμπελάκια στα ρούχα, ενώ ακόμα αντηχεί στα αυτιά της ο ήχος της γαζωτικής μηχανής. Η αγάπη για τη μόδα μεγάλωσε μέσα της με την ενηλικίωση και παρόλο που σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο κάλεσμά της.

 

Έτσι, παρακολούθησε σεμινάρια σχεδίου μόδας, ενώ για αρκετά χρόνια εργάστηκε στον χώρο ως υπεύθυνη γνωστών καταστημάτων ένδυσης, συσσωρεύοντας εμπειρίες. Ήθελε όμως πάντα να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση και προς αυτή την κατεύθυνση εμπνεύστηκε από ένα δικό της αγαπημένο κομμάτι, το κορμάκι, διαπιστώνοντας ένα κενό στην αγορά. Μάλιστα, από τις επαφές που είχε η βιοτεχνία της οικογένειάς της με τη Γερμανία, διαπίστωσε πως εκεί η τάση για εξειδίκευση ήταν έντονη.

 

Κάπως έτσι δημιούργησε τη FEMAD ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό και τη δική της ανάγκη, που την έκανε κάθε φορά να αναζητά κάτι που έλλειπε στα ρούχα ή να φαντάζεται πώς θα ήταν αλλιώς.

Στο εγχείρημα αυτό υποστηρικτές είναι οι γονείς της, Ευθύμιος και Γεωργία, η εμπειρία των οποίων λειτουργεί καταλυτικά.