Skip to main content

Φερχόφσταντ σε Ελλάδα: Mείνετε ψύχραιμοι και κάνετε μεταρρυθμίσεις

Το μήνυμά του ο κ. Φερχόφσταντ το συνόδευσε με μια εικόνα στην οποία αναγράφεται με μπλε γράμματα: «Keep calm and reform Greece».

Το δικό του μήνυμα στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό έστειλε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα «θύμισε» στην Ευρώπη ότι πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Το 2015 ήταν μια ταραχώδης χρονιά για την Ήπειρό μας. Τουλάχιστον λόγω της ελληνικής κρίσης. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα συνεχίζουν να υποφέρουν τρομερά ως αποτέλεσμα των πολύχρονων πολιτικών κακοδιαχείρισης και των πελατειακών σχέσεων. Όπως κατέστησα σαφές στον πρωθυπουργό Τσίπρα, είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν άμεσα γνήσιες μεταρρυθμίσεις για να αρχίσει η Ελλάδα να αναπτύσσεται και πάλι. Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει επίσης να κάνει βήματα για να διασφαλιστεί ότι το χρέος στην Ελλάδα είναι σε βιώσιμη οδό».

Το μήνυμά του ο κ. Φερχόφσταντ το συνόδευσε με μια εικόνα στην οποία αναγράφεται με μπλε γράμματα: «Keep calm and reform Greece», δηλαδή, «μείνετε ψύχραιμοι και μεταρρυθμίστε την Ελλάδα».

 

2015 was a turbulent year for our continent. Not the least because of the Greek crisis.The people of Greece continue to...

Δημοσιεύτηκε από Guy Verhofstadt στις Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015