Skip to main content

Φερχόφσταντ σε Φάρατζ: Η μεγαλύτερη σπατάλη της ΕΕ ήταν ο μισθός σου

Με το Brexit, θα απαλλαγούμε τουλάχιστον από τη μεγαλύτερη σπατάλη των τελευταίων 17 χρόνων, τον μισθό σας, είπε χαρακτηριστικά ο Βέλγος πολιτικός

Μύδρους κατά των βασικών υποστηρικτών του Βrexit, Νάιτζελ Φάρατζ και Μπόρις Τζόνσον, εξαπέλυσε σήμερα από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φερχόφσταντ.

Ο Βέλγος φιλελεύθερος πολιτικός αναρωτήθηκε πώς ο κ. Φάρατζ ομιλεί κατά των τραπεζών και εκ μέρους των «μικρών ανθρώπων», όταν ο ίδιος είναι πρώην μεγαλοστέλεχος επενδυτικών τραπεζών και εμπλέκεται με offshore.

Μάλιστα, συγκεντρώνοντας τα πυρά του προς τον κ. Φάρατζ, ο κ. Φερχόφσταντ τού είπε ότι «με την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, θα απαλλαγούμε τουλάχιστον από τη μεγαλύτερη σπατάλη των τελευταίων 17 χρόνων, τον μισθό σας».

Σε ό,τι αφορά τον Μπόρις Τζόνσον, που φέρεται ως πιθανός διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία, ο Βέλγος ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι «θα έκανε τα πάντα για να γίνει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ή μάλλον του Ενιαίου Βασιλείου Αγγλίας και Ουαλίας», υπονοώντας ότι το Brexit θα οδηγήσει τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία εκτός του ελέγχου του Λονδίνου.