Skip to main content

Φερέιρα: Eίμαστε έτοιμοι για Σλόβαν και θα τα καταφέρουμε (video)

«Έχω καταστρώσει ένα πλάνο που θεωρώ κατάλληλο για πρόκριση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός των «ασπρόμαυρων».

Όλοι στον ΠΑΟΚ είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι για την κρισιμότητα της αναμέτρησης κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, είπε ο Άμπελ Φερέιρα, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μία ημέρα πριν τη ρεβάνς με τους Σλοβάκους, στην Τούμπα, για τα play-off του Europa League.

O Πορτογάλος τεχνικός του «Δικεφάλου» χωρίς να δώσει ένα στίγμα της ενδεκάδας που θα διεκδικήσει την πρόκριση, κατέστησε σαφές πως υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές, ζητώντας από εκείνους ενέργεια και απόλυτη συγκέντρωση μέχρι τέλους.

Μάλιστα, τόνισε πως τόσο εκείνος όσο και οι παίκτες του είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο ακόμη για παράταση, κάνοντας λόγο για... μάχη θέλησης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε o Ίβηρας κόουτς των «ασπρόμαυρων»:

Για το πόσο τον προβληματίζει το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ και ορισμένα φθηνά: «Το σημαντικότερο είναι να είμαστε προετοιμασμένοι στη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι βέβαιο. Το μοναδικό σίγουρο είναι πως και εγώ και οι ποδοσφαιριστές ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Ξέρουν πως αν δεχθούμε γκολ θα χρειαστούμε τρία. Είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Το μοναδικό που απαιτώ είναι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, όπως και οι φίλαθλοι μας. Πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε τα θέλουμε».

Για το το ότι τους τελικούς δεν τους παίζεις, αλλά τους κερδίζεις: «Γνωρίζουμε τι θέλουμε. Έχω καταστρώσει ένα πλάνο που θεωρώ κατάλληλο για πρόκριση. Το σημαντικό είναι το γήπεδο, να δείξει ο καθένας τι μπορεί να κάνει. Είμαστε εμείς αλλά υπάρχει και η θέληση του αντιπάλου. Είναι μάχη θέλησης. Για παράδειγμα, δεν με αφορά στην παρούσα φάση πόσους βαθμούς θέλει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ ή η προϊστορία των δύο, με ενδιαφέρει μόνο η απόλυτη συγκέντρωση των παικτών για το αποτέλεσμα. Εμείς θα πρέπει να σιγουρέψουμε πως θα έχουμε ένα αποτέλεσμα για πρόκριση. Παίζουμε στην έδρα μας, με τους οπαδούς μας και στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Για τον αντίπαλο: «Με τα έως τώρα δεδομένα, η Σλόβαν έχει ένα πλεονέκτημα. Τώρα όμως έχουμε ένα δεύτερο... ημίχρονο στην έδρα μας. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα όριά μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό».