Skip to main content

Φερέιρα: Είμαι ο απόλυτος υπεύθυνος, μας πονάει η ήττα (video)

«Ήταν δύσκολο να διασπάσουμε την άμυνα του αντιπάλου, είχαμε κάποιες ευκαιρίες να το κάνουμε, αλλά δεν το καταφέραμε», δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Tην ευθύνη για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα κατά την πρεμιέρα των play-off ανέλαβε ο Άμπελ Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του «Δικεφάλου», μιλώντας στο «PAOK TV», εξέφρασε την απογοήτευσή του παραδεχόμενος ότι πονάει το αποτέλεσμα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Το αποτέλεσμα μας πονάει αλλά μόνο με σκληρή δουλειά θα το ξεπεράσουμε. Όποιος φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ πρέπει πάντα να παίζει για τη νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου», δήλωσε αρχικά ο Ίβηρας κόουτς των «ασπρόμαυρων» για να προσθέσει:

«Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε καλύτερα ως το 15', ωστόσο μετά το ακυρωθέν γκολ η ομάδα έχασε τη ψυχραιμία που είχε στο ξεκίνημα, ενώ οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι από εμάς από εκείνο το σημείο και μετά. Στα τελευταία 10 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου προσπαθήσαμε να τους σπρώξουμε στα καρέ τους και στο δεύτερο μέρος είχαμε την πρωτοβουλία, αρκετά νωρίς ρισκάραμε βάζοντας επιθετικογενείς παίκτες. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τα εξτρέμ να γυρνάνε πίσω, με τα στόπερ στη μεγάλη περιοχή του. Κάναμε ότι είναι δυνατόν για την ισοφάριση, δεν τα καταφέραμε. Οι παίκτες πάλεψαν και έκαναν ότι μπορούσαν. Ο απόλυτος υπεύθυνος για την ήττα είμαι εγώ».

Ακόμη, ο κ. Φερέιρα ανέφερε:

«Εάν δούμε τα γκολ που έχουμε δεχτεί από τις πρώτες έξι ομάδες της βαθμολογίας μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Σε τέτοιου τύπου παιχνίδια που είναι ισορροπημένα, είναι λογικό κάποιες στιγμές ο αντίπαλος να έχει το πάνω χέρι και οι λεπτομέρειες κρίνουν τις αναμετρήσεις. Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έως το τέλος της διαδικασίας των πλέι-οφ. Φρεσκάραμε την ομάδα, κάναμε τις απαραίτητες κινήσεις, αλλά υπάρχει και ο αντίπαλος ο οποίος σήμερα ήταν δυνατός αμυντικά και με πολλούς παίκτες στη δική του περιοχή. Ήταν δύσκολο να διασπάσουμε την άμυνα του αντιπάλου, είχαμε κάποιες ευκαιρίες να το κάνουμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Πρέπει να συνεχίσουμε, αυτό προστάζει η ιστορία μας. Εμείς ρισκάραμε, αλλά ο αντίπαλος προπονητής έβαλε και άλλον παίκτη στα μετόπισθεν».

Για τον τίτλο: «Ρεαλιστικά μιλώντας και επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Δεν υπόσχομαι όνειρα. Η πραγματικότητα είναι ότι χρειαζόμασταν τη νίκη για να μπούμε ξανά στο παιχνίδι...».