Skip to main content

Φέσσας: Καμία συνεννόηση με το Μαξίμου πριν το ραντεβού με τον Τσίπρα

Μέτρα όπως η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών «απαλύνουν» μεν το πρόβλημα, αλλά δεν το λύνουν, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Απορρίπτει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τα περί συνεννόησης με την κυβέρνηση για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο κ. Φέσσας επανέλαβε ότι το μέτρο είναι αντιαναπτυξιακό και υφεσιακό, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας τους έθεσε τη μεγάλη εικόνα της οικονομίας για την επιστροφή στην κανονικότητα, που προϋποθέτει την υλοποίηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. «Πρέπει η χώρα να περάσει τον κάβο της αξιολόγησης, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της Ελλάδας στις αγορές και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επενδύσεων», τόνισε. 

Μάλιστα, ο κ. Φέσσας αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μία πρώτη γενναία μεταρρύθμιση, με απώτερο στόχο να λυθεί κάποια στιγμή το ασφαλιστικό, καθώς είναι «πολύ μεγάλο» πρόβλημα για να λυθεί άμεσα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μέτρα όπως η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών «απαλύνουν» μεν το πρόβλημα, αλλά δεν το λύνουν, και προσέθεσε πως ο ΣΕΒ δέχεται την ανάγκη υλοποίησης αυτών των λύσεων λόγω των αναγκών που έχει αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία.

Ερωτηθείς για την κριτική του ΠΑΣΟΚ και τα περί πιθανής μεσολάβησης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ώστε να υπάρξει το ραντεβού με τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Φέσσας απέρριψε λακωνικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

«Τουλάχιστον όσο μας αφορά δεν ισχύει [...] Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλεία μας χωρίς κουμπάρους και ινστρούκτορες», είπε.