Skip to main content

Κάννες: Χρυσός Φοίνικας μικρού μήκους για τον Βασίλη Κεκάτο (vid)

Ο νεαρός σκηνοθέτης με καταγωγή από την Κεφαλλονιά έγινε ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο φημισμένο φεστιβάλ.

Τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς» κέρδισε ο μικρομηκάς Κεφαλλονίτης σκηνοθέτης, Βασίλης Κεκάτος στο διαγωνιστικό τμήμα του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών.

Μάλιστα ο κ. Κεκάτος έγινε ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ των Καννών.

Εκτός από τους Γιώργο Λάνθιμο και Πάνο Κούτρα που συμμετέχουν ως μέλη των κριτικών επιτροπών στα διαγωνιστικά τμήματα μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών, αντίστοιχα φέτος στις Κάννες, ένας ακόμη Έλληνας είναι στη Γαλλική Κρουαζέτ και μάλιστα κρατάει στα χέρια του το μεγάλο βραβείο.

Ο νεαρός Κεφαλλονίτης σκηνοθέτης που παρέλαβε το βραβείο από την σκηνοθέτρια Κλερ Ντενίς, ήταν εξαιρετικά σεμνός, σύντομος και λιτός στον λόγο του  ευχαριστώντας το φεστιβάλ που τον κάλεσε και όλους τους συνεργάτες του που τον βοήθησαν για την υλοποίηση της ταινίας του.