Skip to main content

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Επιστρέφει στις 25 Ιουνίου γιορτάζοντας 40 χρόνια

Όπως και πέρυσι, το φεστιβάλ πήγε τρεις εβδομάδες πίσω λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στις 25 Ιουνίου, γιορτάζοντας μάλιστα τα 40α του γενέθλια.

Το Φεστιβάλ αποτελεί τον παλαιότερο θεσμό για το βιβλίο στην πόλη στην Παραλία του Λευκού Πύργου από το Βασιλικό Θέατρο μέχρι το άγαλμα Κ. Καραμανλή.

Θα είναι ανοικτό για το κοινό από 25 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου 2021 στο χώρο της παραλίας του Λευκού Πύργου (Βασιλικό Θέατρο – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου – Κ. Καραμανλή).

Ο κ. Μπάμπης Μπαρμουνάκης, πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ δήλωσε στη Voria.gr πως το φεστιβάλ περιμένει με ανυπομονησία να υποδεχτεί το κοινό του σε έναν αγαπημένο θεσμό, ελπίζοντας, χωρίς βροχή. «Η βροχή είναι το σήμα του Φεστιβάλ αλλά ευελπιστούμε να την αποφύγουμε και φέτος, όπως και πέρυσι».

Ο κ. Μπαρμπουνάκης τόνισε πως το φεστιβάλ θα ξεκινήσει 25 Ιουνίου, περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα από το καθορισμένο.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το φεστιβάλ τελεί δε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως και πέρυσι, το φεστιβάλ πήγε τρεις εβδομάδες πίσω λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.