Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
x

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 40%

Οι εκδότες σε έναν πρώτο απολογισμό μιλούν για αυξημένη κίνηση των επισκεπτών βιβλιόφιλων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Για απρόσμενη επιτυχία του φετινού 39ου Φεστιβάλ Βιβλίου που ολοκληρώνεται μεθαύριο 12 Ιουλίου κάνουν λόγο τα μέλη του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.

Οι εκδότες σε έναν πρώτο απολογισμό μιλούν για αυξημένη κίνηση των επισκεπτών βιβλιόφιλων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Σύμφωνα με τον ΣΕΚΒΕ,  ανοδική πορεία είχαν οι αυξήσεις των πωλήσεων των βιβλίων που κυμάνθηκαν από 30% -40%.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Φεστιβάλ το επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ κ. Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης  σε δηλώσεις του  εξέφρασε  την ικανοποίηση του  για την τόσο πετυχημένη φετινή διοργάνωση, ευχαριστώντας όλο το βιβλιόφιλο κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας, επίσης το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης)  και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Φέτος ξεκίνησαν πρωτοπόρες δράσεις, για πρώτη φορά έγινε το αφιέρωμα στον μεγάλο σύγχρονο ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη την Τετάρτη 8 Ιουλίου διαδικτυακά, όπου άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού αναφέρθηκαν στο σπουδαίο  έργο του  και απήγγειλαν ποιήματά του.

Επίσης σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 ο Σ.ΕΚ.Β.Ε. συνεργάσθηκε με μεγάλη επιτυχία σε ένα πρωτοποριακό αφιέρωμα που γινόταν κάθε απόγευμα  που συνδεόταν με το Φεστιβάλ Βιβλίου και καλούσε στο στούντιο τους συγγραφείς της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο προβάλλοντας το δημιουργικό τους έργο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δημοσκόπηση με την εταιρεία INTERVIEW για να αποτυπωθούν όλα τα δεδομένα του ελληνικού βιβλίου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ καθώς επίσης και ο διαγωνισμός φωτογραφίας του χώρου της έκθεσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ