Skip to main content

Φεύγουν οι σκαλωσιές από το «Κόκκινο Σπίτι» (φωτο)

Με την απομάκρυνση των σκαλωσιών αποκαλύφθηκαν πλέον τα χρώματα και τα διακοσμητικά στοιχεία στους κίονες του επιβλητικού διατηρητέου.

Απομακρύνθηκαν μερικώς οι σκαλωσιές από το Μέγαρο Λόγγου, το γνωστό «Κόκκινο Σπίτι», ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο στέκεται εντυπωσιακό, στη συμβολή των οδών Ερμού και Αγίας Σοφίας.

Με την απομάκρυνση των σκαλωσιών αποκαλύφθηκαν πλέον τα χρώματα και τα διακοσμητικά στοιχεία στους κίονες του σπιτιού και πολλοί είναι οι περαστικοί που κοντοστέκονται για να θαυμασουν το επιβλητικό διατηρητέο.



Οι σκαλωσιές παραμένουν στο τμήμα του κτηρίου που «κοιτάει» την Αγ. Σοφίας και τη Μακένζι Κινγκ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αυτές θα απομακρυνθούν μέχρι τα των Χριστούγεννα οπότε και θα αποκαλυφθεί όλο το εξωτερικό του κτηρίου.



Οι εργασίες στο «Κόκκινο Σπίτι» άρχισαν τον Αύγουστο του 2017 και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Το ύψος της επένδυσης που υλοποιεί ο όμιλος Σαββίδη για την αποκατάσταση και επανάχρηση του κτηρίου υπολογίζεται σε 7-7,5 εκατ.ευρώ.

Στους τρεις ορόφους του κτηρίου, εμβαδού περίπου 900 τ.μ., θα στεγαστούν τα γραφεία εταιρειών του Ομίλου Σαββιδη, ενώ στο ισόγειο, όπως και μέχρι πρότινος, θα διαμορφωθούν δύο καταστήματα λιανικής με βοηθητικούς χώρους στο υπόγειο. Το Μέγαρο, ισόγειο και όροφοι έχει συνολική δόμηση 1.600 τ.μ.