Skip to main content

Τα Χριστούγεννα φεύγουν, οι Απόκριες έρχονται στην πλατεία Δικαστηρίων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κατέθεσε αίτημα στον κεντρικό δήμο, ζητώντας παραχώρηση του χώρου της οδού Αριστοτέλους για αποκριάτικες εκδηλώσεις

Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό στην πλατεία Δικαστηρίων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, που έχει παραμένει έως σήμερα, θα γίνει αποκριάτικος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) κατέθεσε αίτημα στον κεντρικό δήμο, ζητώντας την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου της οδού Αριστοτέλους πάνω από την οδό Εγνατία, όπως περικλείεται από τις οδούς Χαλκέων, Φιλίππου και Μητροπολίτου Γενναδίου, για χρονικό διάστημα δέκα ημερών. Στόχος του Εμπορικού Συλλόγου είναι από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τς 8 Μαρτίου 2020 να διεξαχθούν εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο της Απόκριας.

Το αίτημα του ΕΣΘ αναμένεται να συζητηθεί και να εγκριθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα. Όπως εξήγησε στη Voria.gr, ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης, με το που λάβει το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο, ο Εμπορικός Σύλλογος είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις εργασίες, καθώς τα σχέδια είναι ήδη έτοιμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται να αλλάξει η διακόσμηση τα σπιτάκια που είναι ήδη τοποθετημένα στην πλατεία και θα ξεκινήσουν εκ νέου να λειτουργούν, φιλοξενώντας αποκριάτικες δράσεις.

Παράλληλα, εκτός από το καρουζέλ, που ήδη βρίσκεται στην περιοχή, θα τοποθετηθούν και ηλεκτρονικά παιχνίδια και πιθανότατα ένα παγοδρόμιο ή πίστα με συγκρουόμενα αυτοκινητάκια. Καθημερινά και για μία περίπου εβδομάδα θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ενώ το βράδυ εξετάζεται το ενδεχόμενο μουσικών συναυλιών. 

«Θέλουμε να φτιάξουμε μια αποκριάτικη ατμόσφαιρα στην περιοχή, όπως είχε γίνει με τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Εμείς επιδιώκαμε αυτό να το ξεκινήσουμε νωρίτερα, αλλά λόγω κάποιων γραφειοκρατικών εμποδίων, δεν ήταν αυτό εφικτό», τόνισε ο κ. Φιλιππίδης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θέλει να γίνονται συνεχώς δράσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς διακοπές, προκειμένου να καθαρίσει από κάθε παραβατικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Φιλιππίδης γνωστοποίησε στη Voria.gr ότι θα καταθέσει ανάλογο αίτημα και για την πασχαλινή περίοδο.

Σύμφωνα με την εισήγηση από τη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία του δήμου Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να εγκριθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η παραχώρηση για το εν λόγω χρονικό διάστημα γίνεται ατελώς με αντάλλαγμα την πραγματοποίηση, των δραστηριοτήτων - εκδηλώσεων - δράσεων κλπ στον παραχωρούμενο κοινόχρηστο χώρο.

Με την παρούσα απόφαση ο Εμπορικός Σύλλογος καθίσταται υπεύθυνος του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου για το ανωτέρω χρονικό διάστημα των δέκα ημερών και ως διοργανωτής των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν σε αυτόν τον χώρο.