Skip to main content

Φίδι αναστάτωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης-Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Οι ερπετολόγοι στη Θεσσαλονίκη δέχονται περίπου 40 κλήσεις τον χρόνο για ύπαρξη ερπετών που καλούνται να τα παραλάβουν και τα μεταφέρουν στη φύση.

Πανικός επικράτησε για λίγα λεπτά χθες το βράδυ σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν υπάλληλος που εργαζόταν εκεί διαπίστωσε ότι στην είσοδο υπήρχε ένα φίδι.

Σύμφωνα με τη σελίδα Think Simple, ένας περαστικός που γνώριζε από ερπετά αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για λαφιάτη, που είναι ακίνδυνος για τον άνθρωπο και αφού έπιασε το μικρό φίδι στη συνέχεια εκλήθη ερπετολόγος από τη «Δράση για την Άγρια Ζωή» και το ερπετό οδηγήθηκε σε ειδικό κέντρο περίθαλψης.

45 κλήσεις το χρόνο στη Θεσσαλονίκη

Όπως εξηγεί στην Voria.gr ο ερπετολόγος Ηλίας Στραχίνης, «είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν φίδια τη συγκεκριμένα περίοδο ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα φίδια φωλιάζουν σε κινητήρες αυτοκινήτων και τυχαίνει πολλές φορές ένα φίδι να μεταφερθεί από ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο στην επαρχία και στη συνέχεια βρέθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Δεχόμαστε περίπου 40 κλήσεις για φίδια όλο τον χρόνο για φίδια, ώστε να έρθουμε να τα παραλάβουμε. Σπάνια όμως είναι οχιές, τις περισσότερες φορές είναι είδη που ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια του λαφιάτη», εξηγεί ο κ. Στραχίνης.

Σε περίπτωση που αντιληφθούμε φίδι, το καλύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να καλούμε την Άμεση Δράση ή την Πυροσβεστική και να μην πανικοβληθούμε.