Skip to main content

Φίδια αναστάτωσαν τη Θεσσαλονίκη - Τι πρέπει να γνωρίζετε (φωτο)

Βάρους 1340 γραμμαρίων ένα από τα φίδια που εμφανίστηκαν στην πόλη χθες - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε σε περίπτωση που συναντήσετε κάποιο ερπετό.

Τρεις κλήσεις για απομάκρυνση φιδιών στη Θεσσαλονίκη δέχθηκε χθες το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και Δράσης για την Άγρια Ζωή/Action for wildlife.

«Και τα τρία ήταν (τι άλλο;) Έφιοι! Μάλιστα ο ένας εξ αυτών ήταν ο παχύτερος που έχουμε δει, μήκους 180cm και βάρους 1340 γραμμαρίων.

Στη Θεσσαλονίκη ο Έφιος είναι γνωστός ως Λαφιάτης, λανθασμένα όμως μιας και ο πραγματικός Λαφιάτης είναι άλλο είδος φιδιού. Τα φίδια μπορούν και μεταφέρονται μέσα στις πόλεις κρυμμένα μέσα στον κινητήρα αυτοκινήτων» γράφει το herpetofauna.gr.

Η σελίδα, που ασχολείται με τα ερπετά και τα αμφίβια που ζουν στη χώρα μας, παραθέτει οδηγίες για το πώς πρέπει να δράσει κάποιος σε περίπτωση που συναντήσει κάποιο ερπετό.

«Αν δούμε ερπετό μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης καλούμε το 100, το 199, ή τη Δράση για την Άγρια Ζωή και θα έρθει κάποιος εθελοντής το συντομότερο δυνατό για να το απομακρύνει. Για άλλες περιοχές αναζητείστε αν υπάρχει εθελοντής που μπορεί να βοηθήσει.

Περισσότερα για τον νευρικό αλλά ακίνδυνο Έφιο, αλλά και για όλα τα ερπετά της Ελλάδας, θα βρείτε στο www.herpetofauna.gr» καταλήγει.