Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
x

FIFA: ΔΕΚΑΕΤΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΑΤΕΡ

Ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κατηγορείται για κατάχρηση θέσης και σύγκρουση συμφερόντων.

Σε δεκαετή αποκλεισμό από οποιαδήποτε δραστηριότητα που συνδέεται με το ποδόσφαιρο τιμωρήθηκε σήμερα ο Γερμανός Μάρκους Κάτνερ, πρώην διευθύνων σύμβουλος των οικονομικών και πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FIFA, από την την Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο κ. Κάτνερ, στον οποίο επιβλήθηκε εκτός των άλλων και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων (940.000 Ευρώ), κατηγορείται για κατάχρηση θέσης και σύγκρουση συμφερόντων, έπειτα από έρευνα που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016, η οποία εστιάστηκε σε πρώτο βαθμό στον Ζεπ Μπλάτερ και στο άλλοτε Νο2 της FIFA, Ζερόμ Βάλκε.

Ο Μάρκους Κάτνερ κατηγορείται ότι έλαβε σημαντικά μπόνους, τα οποία παρέχονταν ως επιπρόσθετα στη σύμβασή του, όμως οι όροι τους είχαν κρατηθεί μυστικοί από τα υπόλοιπα μέλη της FIFA.

Οι τρεις άνδρες -Μπλάτερ, Βάλκε, Κάτνερ- κατηγορούνται πως μοιράστηκαν από το 2011 έως το 2015 μπόνους ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώην CEO της Ομοσπονδίας, για τον οποίο ο Μπλάτερ είχε πει το 2016 πως «...δεν έχω γνωρίσει πιο έντιμο και ειλικρινή άνθρωπο στη ζωή μου»- προσχώρησε στη FIFA το 2003 και απολύθηκε το 2016, όταν η εσωτερική έρευνα που έγινε αποκάλυψε διάφορες παραβάσεις από την πλευρά του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ