Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020
x

FIFA-UEFA: ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΕΠΟ, ΑΛΛΙΩΣ... GREXIT

Οι διεθνείς συνομοσπονδίες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο Grexit, αν το νέο αθλητικό νομοσχέδιο παρεμβαίνει στο αυδιοίκητο της Ομοσπονδίας.

Οι διεθνείς συνομοσπονδίες ζητούν από την ΕΠΟ να πραγματοποιήσει τις εκλογές της στις 9 Οκτωβρίου, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο Grexit, σε περίπτωση που το νέο αθλητικό νομοσχέδιο παραβιάζει το αυτοδιοίκητο.

Με ακόμα μία επιστολή τους προς την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, FIFA και UEFA ζητούν -ξεκάθαρα- να διεξαχθούν οι εκλογές κανονικά στις 9 Οκτωβρίου, όπως η ίδια έχει αποφασίσει, εδώ και λίγες εβδομάδες. Μεταξύ άλλων, τονίζουν πως, όταν λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, ήταν σύμφωνη με την οικεία νομοθεσία κι ως εκ τούτου δεν θα επιτρέψουν καμία παρέμβαση.

Οι διεθνείς συνομοσπονδίες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο Grexit, αν το νέο αθλητικό νομοσχέδιο παρεμβαίνει στο αυδιοίκητο της Ομοσπονδίας.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Λευτέρης Αυγενάκης έχε περάσει διάταξη -από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η ΕΠΟ- στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο ότι οι εκλογές στις ομοσπονδίες θα διεξαχθούν το τελευταίο δίμηνο του έτους.

Παρόλα αυτά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, παρά τις σαφείς εντολές των FIFA και UEFA, δεν αλλάζει τη γνώμη του όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ.

Γεγονός, που έρχεται σε αντίθεση με τη διάταξη που πέρασε ο κ. Αυγενάκης στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, η οποία προβλέπει ότι οι εκλογές στις ομοσπονδίες θα γίνουν το τελευταίο δίμηνο του έτους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ