Skip to main content

Φυλακές Διαβατών: Παραδόθηκαν 100 βιβλία στους κρατούμενους

Παραδόθηκαν τα 100 από τα 300 βιβλία που θα δοθούν στους έγκλειστους στις φυλακές Διαβατών, στο πλαίσιο των Χριστουγέννων.

Το βαρύ φορτίο των έγκλειστων επιχειρούν, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, να ελαφρύνουν με ένα βιβλίο. Πριν από λίγες ημέρες και εν όψει των Χριστουγέννων παρέδωσαν στους κρατούμενους του Γενικού Καταστήματος Κράτησης (ΓΚΚ) Θεσσαλονίκης στα Διαβατά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Δέλτα, τα πρώτα 100 βιβλία, από τα 1.100 που κατάφεραν να συγκεντρώσουν μέχρι σήμερα.

«Τα βιβλία που συγκεντρώσαμε είναι περίπου 1.100, σήμερα παραδώσαμε τα 100 από τα 300 βιβλία που θα δώσουμε στο σύνολο στις φυλακές Διαβατών και θα ακολουθήσουν οι φυλακές Γρεβενών, Κορυδαλλού, το Κλειστό Κατάστημα Κράτησης Νέων και οι φυλακές Νιγρίτας» επισήμανε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών Ελλάδας και επικεφαλής της αντιρατσιστικής εθελοντικής πρωτοβουλίας αστυνομικών, Σάββας Ταχματζίδης.

 Ο κ. Ταχματζίδης τόνισε πως ανέλπιστα πολλοί πολίτες στήριξαν την πρωτοβουλία των αστυνομικών. «Έγινε το πρώτο βήμα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Οι αστυνομικοί είναι δίπλα στον πολίτη, ακόμα και σε αυτόν που σκόνταψε έκανε ένα λάθος και βρέθηκε στη φυλακή. Θέλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία και να τονίσουμε ότι η ελευθερία έρχεται, όμως ο στόχος είναι να μη σκοντάψουν και να μη βρεθούν ξανά στη φυλακή. Εκτός από τους απλούς πολίτες και όλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αγκάλιασαν την πράξη αλληλεγγύης προς στους συμπολίτες μας, που βρίσκονται στην φυλακή» κατέληξε.