Skip to main content

Φυλακή κόλαση σε δάσος έξω από τη Θεσσαλονίκη για επτά μετανάστες (φωτο)

Οι διακινητές είχαν εγκλωβίσει τους μετανάστες απειλώντας και χτυπώντας τους προκειμένου να τους δώσουν παραπάνω χρήματα.

Ένας πραγματικό εφιάλτη έζησαν επτά παράνομοι μετανάστες, πέντε Σομαλοί και δύο Πακιστανοί, όταν οι διακινητές τους αποφάσισαν να τους φυλακίσουν στην ύπαιθρο με στόχο να εξασφαλίσουν χρηματικά ποσά από συγγενείς τους και να τους απελευθερώσουν

Οι τρεις δράστες, όλοι υπήκοι Πακιστάν, 22, 20 και 28 ετών είχαν εγκλωβίσει τους επτά άτυχους άνδρες σε δασική περιοχή έχω από τη Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης.

Αποτελούσαν μέλη κυκλώματος που διευκόλυνε την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στη χώρα, ενώ κάποια μέλη του, αναλαμβάνοντας το ρόλο του “φύλακα”, κρατούσαν παρά τη θέλησή τους άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ παράλληλα τα απειλούσαν και τους προκαλούσαν σωματικές βλάβες απαιτώντας χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Οι αστυνομικοί έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν τον άτυπο καταυλισμό φυλακή που είχαν στήσει οι τρεις Πακιστανοί και κατάφεραν να απελευθερώσουν τους επτά μετανάστες.

Στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ξύλο-κοντάρι, δύο μαχαίρια, μεταλλικό καλέμι, με τα οποία οι δράστες απειλούσαν τους μετανάστες, καθώς και δύο τετράδια με σημειώσεις και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Αρπαγής», της «Σωματικής Βλάβης» και της «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο: