Skip to main content

Παρέμβαση του ΑΠ για την καθαρίστρια - «Το έκανα για τα παιδιά μου»

Η 53χρονη, την οποία σήμερα συνάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει ότι ντρέπεται. Στις 28 Νοεμβρίου η συζήτηση για την αίτηση αναστολής

Μπαράζ αντιδράσεων συνεχίζει να προκαλεί η φυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο δημοτικού στον Βόλο, μετά από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας.

Η 53χρονη, την οποία σήμερα συνάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, στις φυλακές της Θήβας, δηλώνει ότι ντρέπεται, αλλά ήθελε τα παιδιά της να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική της.

Η γυναίκα τονίζει στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου» πως ό,τι έκανε, το έκανε για τα παιδιά της. «Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, στις 28 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε να συζητηθεί, μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που επιβλήθηκε στην 53χρονη.  Η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής θα συζητηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Χθες το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να τη μελετήσει και να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Στο πλευρό της καθαρίστριας στέκεται ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, κάνοντας λόγο για μία απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Σύμφωνα με τον ΔΣΑ, «δεν υπάρχει περιουσιακή βλάβη του Δημοσίου όταν η φερόμενη ζημία που επήλθε από την απατηλή συμπεριφορά του υπαλλήλου ισοσταθμίζεται από ισάξια αντιπαροχή».

Η καθαρίστρια που εργαζόταν σε σχολείο του Βόλου, είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο δημοτικού, ενώ είχε φτάσει μόνο μέχρι την Έ Τάξη, για να διοριστεί στο δημόσιο το 1996. Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια.