Skip to main content

Φιλαρμονικές πλημμύρισαν με ήχους το κέντρο της Θεσσαλονίκης(φωτο+vid)

Από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι και τον Λευκό Πύργο, φιλαρμονικοί σύλλογοι από τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα ξεσήκωσαν τους πολίτες

Με μουσικές, εμβατήρια και καλή διάθεση γέμισε σήμερα το πρωί το κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιήθηκε η Μεγάλη Παρέλαση Φιλαρμονικών στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβαλ Μουσικής.

Από την πλατεία Αριστοτέλους, όπου ξεκίνησαν οι φιλαρμονικοί σύλλογοι από περιοχές της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Ελλάδας μέχρι και τον Λευκό Πύργο, όπου κατέληξαν ξεσηκώσαν μικρούς και μεγάλους, που δεν σταμάτησαν στιγμή να χειροκροτούν και να φωτογραφίζουν την ξεχωριστή παρέλαση με φόντο τον Θερμαϊκό.

Οι μπάντες, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης έπαιξαν θριαμβευτικά εμβατήρια (Marcie Trionfale) αλλά και εθνικά εμβατήρια. Όταν έφτασαν στον Λευκό Πύργο κάθε μπάντα έπαιξε μεμονωμένα και στο τέλος όλοι μαζί τον Εθνικό Υμνο.

Την παρέλαση παρακολούθησε ευδιάθετος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος δήλωσε ότι χαίρεται που ο κόσμος της πόλης αγαπάει τη μουσική και περήφανος που μια τόσο ωραία εκδήλωση πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: