Skip to main content

Φιλική νίκη της Εθνικής στην Τούμπα με την Ονδούρα-Προβληματισμός για την άμυνα

Τρία 24ωρα πριν από το επόμενο κρίσιμο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ με τη Γεωργία, η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Ονδούρα.

Ευκαιρία για δοκιμές σε παίκτες και σχήματα αλλά και μια νίκη... ψυχολογίας πρόσφερε στον προπονητή της Εθνικής ομάδας Τζον Φαν 'τ Σχιπ η φιλική αναμέτρηση με την Ονδούρα.

Τρεις ημέρες μετά το μεγάλο αποτέλεσμα που πήρε απέναντι στην Ισπανία και τρία 24ωρα πριν από το επόμενο κρίσιμο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ με τη Γεωργία, η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Ονδούρα σε παιχνίδι που διεξήχθη στην Τούμπα (για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια έπαιξε στην έδρα του ΠΑΟΚ η Γαλανόλευκη) υπό το βλέμμα του νέου προέδρου της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος παρακολούθησε το ματς στο πλευρό του απερχόμενου προέδρου Βαγγέλη Γραμμένου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Βαγγέλης Παυλίδης, ο οποίος σκόραρε και τα δύο τέρματα της Εθνικής που προήλθαν από εξαιρετικές συνεργασίες των Ελλήνων παικτών. Παράλληλα, ο Φαν 'τ Σχιπ έδωσε την ευκαιρία σε Δουβίκα, Μαυροπάνο και Αλεξανδρόπουλο για να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους με την Εθνική Ανδρών.

Στο 14' ο Σιώπης πάσαρε στον Φορτούνη, ο οποίος πάσαρε εξαιρετικά στον Παυλίδη που με θαυμάσιο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ νωρίς-νωρίς για την Ελλάδα. Ακολούθησε ομοβροντία χαμένων ευκαιριών για τη Γαλανόλευκη με Γιακουμάκη, Τζόλη, Γιακουμάκη, δοκάρι του Μάνταλου στο 31' και ξανά φάση του Τζόλη.

Κι αφού η Ελλάδα έχασε σωρεία ευκαιριών, η Ονδούρα την τιμώρησε. Στο 37' έριξε την προειδοποιητική βολή με τετ α τετ του Μπένγκστον, ο οποίος όμως πλάσαρε πάνω στον Διούδη και στο 40' ισοφάρισε (1-1) με δυνατό συρτό σουτ του Ροντρίγκες από τα όρια της μεγάλης περιοχής.

Στο β' ημίχρονο ο Φαν 'τ Σχιπ άρχισε με τρεις αλλαγές χρησιμοποιώντας Λημνιό, Δουβίκα και Μασούρα, από τα πόδια του οποίου μάλιστα προήλθε η ασίστ στο δεύτερο γκολ της Εθνικής. Στο 59' ο άσος του Ολυμπιακού έβγαλε ωραία σέντρα για το κεφάλι του Παυλίδη, ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά γράφοντας το 2-1.

Η Εθνική έχασε δύο σημαντικές φάσεις με τον Μασούρα και τον Δουβίκα, απειλήθηκε με ισοφάριση στο φινάλε αλλά διατήρησε τη νίκη που την κράτησε αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι.

Ελλάδα: Διούδης, Μαυρίας, Σβάρνας, Μαυροπάνος, Κυριακόπουλος (77' Αλεξανδρόπουλος), Σιώπης, Μάνταλος (83' Μπακασέτας), Φορτούνης (46' Λημνιός), Τζόλης (46' Μασούρας), Παυλίδης (62' Γιαννούλης), Γιακουμάκης (46' Δουβίκας).

Ονδούρα: Μένιγιαρ, Ροντρίγκες, Φιγκερόα, Περέιρα, Άλβαρεζ, Μεχία (65' Ρούμπιο), Ακόστα (66' Α. Λόπες), Φλόρες, Μπένγκστον (65' Μόγια), Έλις, Άβιλα (46' Κ. Λόπες).