Skip to main content

Φιλικό προς χρήση από ΑΜΕΑ το νέο site της ΕΥΑΘ Παγίων

Η ΕΥΑΘ Παγίων έχει ενσωματώσει από τις αρχές Ιουνίου στις λειτουργίες του νέου site της το πρότυπο WCAG 2.0 περί προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ.

Η ΕΥΑΘ Παγίων είναι ένας από τους πρώτους φορείς που έχει ενσωματώσει στις λειτουργίες του νέου site της, το οποίο έχει ανανεωθεί από τις αρχές Ιουνίου, το πρότυπο WCAG 2.0 περί προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ.

Πρόκειται για διεθνές πρότυπο που κάνει το διαδικτυακό περιβάλλον πιο φιλικό στη χρήση του, από ΑΜΕΑ.

Ενδεικτικά, οι δυνατότητες που παρέχονται, μεταξύ άλλων, είναι:

Λεζάντες (Ζωντανή ροή): Οι λεζάντες που παρέχονται για κάθε ζωντανά παραγόμενο ηχητικό περιεχόμενο σε συγχρονισμένα μέσα.

Ηχητική περιγραφή: Η ηχητική περιγραφή παρέχεται για όλο το περιεχόμενο.

Αντίθεση (Ελάχιστη): Η οπτική παρουσίαση κειμένου (text) και εικόνων κειμένου (images of text) έχει αναλογία αντίθεσης (contrast ratio) τουλάχιστον 4.5:1.

Αλλαγή μεγέθους κειμένου: Με την εξαίρεση επεξηγήσεων (captions) και εικόνων κειμένου (images of text), το κείμενο (text) μπορεί να αλλάξει μέγεθος χωρίς υποστηρικτική τεχνολογία (assistive technology), χωρίς απώλεια περιεχομένου ή λειτουργίας.

Εικόνες κειμένου: Εάν οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται μπορούν να επιτύχουν οπτική παρουσίαση, χρησιμοποιείται κείμενο (text) για τη μεταφορά πληροφοριών αντί για εικόνες κειμένου.

Περιηγηθείτε στο νέο περιβάλλον της ΕΥΑΘ Παγίων στον ακόλουθο σύνδεσμο. ( https://eyathpagion.gr/ )