Skip to main content

Κλειστά τα περισσότερα καταστήματα - Κίνηση μόνο στην Τσιμισκή

Ο δροσερός καιρός έφερε κάποια κίνηση στο κέντρο αλλά πολλά μικρά καταστήματα έμειναν κλειστά. Ασφαλιστικά μέτρα κατά των 32 Κυριακών από τον ΕΣΘ.

Μόνο ο κεντρικότερος δρόμος της Θεσσαλονίκης, η Τσιμισκή, παρουσίασε σχετικά ικανοποιητική κίνηση, σήμερα την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, κι αυτή ελέω...Θεού και καιρού, όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παντελής Φιλιππίδης.

"Το μέτρο των 32 Κυριακών στην πραγματικότητα θα κριθεί την επόμενη Κυριακή, γιατί σήμερα η αγορά θα άνοιγε και με τον παλιό νόμο, επειδή είναι η πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου. Εάν ο καιρός δεν ήταν τόσο δροσερός και ο κόσμος είχε εκμεταλλευτεί το Σαββατοκύριακο για να ξεφύγει από την πόλη, πολύ αμφιβάλλω αν θα υπήρχε κίνηση στα μαγαζιά του κέντρου, σε όσα δηλαδή άνοιξαν", υποστήριξε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Θ.

Και γεγονός είναι ότι μπορεί να δούλεψαν τα καταστήματα επί της Τσιμισκή αλλά πολλά μικρά εμπορικά σε παράλληλους δρόμους, σε δρόμους όπως η Σβώλου, η Π.Π. Γερμανού, δεν άνοιξαν. Στην Τούμπα, ήταν ανοικτά ένα παρά ένα ή και αραιότερα καταστήματα, στην Καλαμαριά ακόμα λιγότερα ενώ η ίδια εικόνα υπήρχε και στις άλλες περιφερειακές αγορές.

"Η διοίκηση του Συλλόγου έχει αποφασίσει να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα αύριο Δευτέρα ή την Τρίτη, προκειμένου να εμποδίσει την λειτουργία της αγοράς της Θεσσαλονίκης για 32 Κυριακές, όπως προβλέπει ο νέος νόμος του υπουργού Οικονομίας. Η Θεσσαλονίκη και όλη αυτή η περιοχή που ορίζει ο νόμος, δεν είναι τουριστική".

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων (δείτε εδώ), τις οποίες χαρακτήρισε περιορισμένες, ο κ. Φιλιππίδης αναγνώρισε ότι σε πολλά έχουν δίκαιο να διαμαρτύρονται. "Δεν μπορεί να μη τους καταβάλλουν το 75% της προσαύξησης για την απασχόληση κατά την Κυριακή, να τους χρωστούν και 5-6 μηνιάτικα και να αναρωτιόμαστε γιατί διαμαρτύρονται".