Skip to main content

Φιλιππίνες: Σεισμός 6,8 βαθμών - Kαμία απειλή για τσουνάμι

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στην πόλη Χενεράλ Σάντος, όπου εκκενώθηκε τοπικό νοσοκομείο.

Ισχυρός σεισμός 6,8 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στην πόλη Νταβάο των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται σε απόσταση 61 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Νταβάο στο νησί Μιντανάο ενώ το εστιακό βάθος της ήταν 28,2 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το αμερικανικό παρατηρητήριο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς, όμως το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε πως υπάρχουν ζημιές σε κτίρια.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στην πόλη Χενεράλ Σάντος, όπου εκκενώθηκε τοπικό νοσοκομείο.

Δύο ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 5 και 5,7 βαθμών με επίκεντρο βόρεια της πόλης Χενεράλ Σάντος καταγράφηκαν μετά τον κύριο σεισμό. Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι βάσει των διαθέσιμων στοιχείων.

Υπενθυμίζεται πως το νησί Μιντανάο είχε πληγεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο από τέσσερις ισχυρούς σεισμούς, που στοίχισαν συνολικά τη ζωή σε 20 ανθρώπους.