Σάββατο 4 Απριλίου 2020
x

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: ΣΤΟΥΣ 50 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΦΑΝΦΟΝ

Το πέρασμα του τυφώνα, που έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και δυνητικά καταστροφικές ριπές ανέμων, προκάλεσε πλημμύρες και καταρρεύσεις κτηρίων

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του τυφώνα Φανφόν που έπληξε τις Φιλιππίνες την ημέρα των Χριστουγέννων, του φονικότερου τυφώνα που σημειώθηκε στη χώρα το 2019.

Το πέρασμα του τυφώνα, που έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και δυνητικά καταστροφικές ριπές ανέμων, προκάλεσε πλημμύρες και καταρρεύσεις κτηρίων, κυρίως στη νήσο Βισάγιας, στο κεντρικό τμήμα του αρχιπελάγους. Συνολικά, ο Φανφόν άφησε πίσω του πάνω από δύο εκατομμύρια πληγέντες.

Τουλάχιστον 80.000 Φιλιππινέζοι φιλοξενούνται ακόμη σήμερα Τρίτη σε καταφύγια, όπου είναι αναγκασμένοι να κάνουν το ρεβεγιόν της νέας χρονιάς.

Πέντε άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, σχεδόν μία εβδομάδα μετά το πλήγμα του τυφώνα. Άλλοι 143 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές. Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρία μέλη του πληρώματος πλεούμενου που αναποδογύρισε λόγω των σφοδρών ανέμων, ένας αστυνομικούς που υπέστη ηλεκτροπληξία όταν κατέρρευσε στύλος του δικτύου ηλεκτροδότησης και ένας άνδρας που καταπλάκωσε δέντρο που ξεριζώθηκε.

Ο τυφώνας Φανφόν - ή Ούρσουλα, όπως ονομάστηκε από τις αρχές των Φιλιππίνων - ήταν ο 210ς που έπληξε φέτος τη νησιωτική χώρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ